El bloc Antoni Garcia #noupais #nouLH

Twitter: @antonigarcia web: www.antonigarcia.cat

2 de febrer de 2006
Sense categoria
5 comentaris

Nova ILP: + participació ciutadana

Avui el Parlament de Catalunya ha aprovat  la LLei de la Iniciativa Legislatativa popular. Aquesta llei piornera impulsada per la Conselleria de Joan Saura i un dels eixos prinicipals incorporats per ICV al pacte del Tinell a passat el tramit parlamentari amb els vots en contra de CiU i PP.
 

Aquesta nova Iniciativa Legislativa Popular, entre d’altres aspectes rebaixa a 16 anys l’edat mínima per donar suport a una ILP, redueix de 65.000 a 50.000 firmes requerides i permet als promotors defensar i retirar el text als promotors així com també simplifica la temuda burocràcia per què la ciutadania impulsi lleis.
 
El posicionament de CiU i el PP de no donar suport no és cap sorpresa. Els ultims es veu que estant massa ocupats en recollir signatures com les de Tejero contra Catalunya , mentre ja no recorden que no van demanar l’opinió als ciutadans/es que es manifestaven a favor de la pau i contra la guerra contra l’ Iraq. Els segons per què no creuen la participació ciutadana tal i com van demostrar en la ILP per prohibir la incineració de residus.
 
Avui aquella proposta d’ ILP, promoguda  per la Plataforma Cívica per la Reducció de Residus de Catalunya i Greenpeace, que va lliurar al Parlament de Catalunya més de 100.000 signatures per prohibir la incineració de residus, no tindria que passar novament la politica de la vergonya de la coalició CIU-PP, que en primer lloc va endarrerir el debat demanant pròrrogues per presentar-hi esmenes, sense donar veu als impulsors i  votant un text que no tenia que res a veure amb l’inicial.
 
Avui els ciutadans i ciutadanes, els ecologistes i la societat civil tenim una nova eina que tenim que aprofitar
  1. Esta be aquesta iniciativa del tripartit però el que fa falta es que els polítics consoltin més a la ciutadania en temes importants i no només vagin a demanar el vot cada quatre anys

  2. Respecte al Parlament de Catalunya.

    Sempre tindràn més força els que criden, que la majoria civilitzada.

    Amb la contradindicació que les plataformes civiques, no estàn lliures d’ésser manipulades amb interesos obscurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!