El bloc Antoni Garcia #noupais #nouLH

Twitter: @antonigarcia web: www.antonigarcia.cat

29 d'octubre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

La justícia dels rics .La justícia dels pobres

article per cronica.cat

Els ciutadans de Catalunya cada vegada estan més perplexos amb els casos de corrupció, de presumpte suborn, tràfic d’influències  i blanqueig de diners que s’han donat a conèixer a través del Cas Millet, el cas Gürtel o l’operació Pretorià.

 

Com en ocasions anteriors  he comentat,  aquest casos de corrupció només fan que  agreujar l’abisme  de desconfiança entre societat i política i deteriorar la credibilitat de les nostres institucions.

 

En aquest cas d’estat de xoc de la ciutadania catalana, sembla que el doble raser de la justícia no ajuda massa a sortir d’aquest pou.

 

Ara fa uns mesos l’activista altermundista Enric Duran va ser detingut a Barcelona després de ser perseguit de forma incansable  per haver “ robat” 492.000 euros, aconseguits per préstecs personals a diferents entitats financeres.

 

Recordo que aquell disset de  Setembre Enric Duran feia una xerrada a La Universitat. En aquesta xerrada l’Enric  explicava que els diners els havia destinat a causes socials i que amb la seva acció volia denunciar el sistema neoliberal i les billonaries ajudes públiques que reben els bancs i caixes. Hores després d’aquesta xerrada Enric Duran ,conegut també com el Robyn  Hud modern,  va ser detingut . El jutge va dictar presó sense fiança. SEGUEIX…….

Aquesta contundent decisió judicial contra Duran o la injustificada presència a la presó  d’Amadeu Casellas (que ja ha complert la seva pena i que pateix  represàlies de la Consellera Tura,) contrasta amb la mà tova del jutge del Cas Millet .

 

Algú pot entendre que Millet després d’estafar més 20 milions euros es pugui passejar tranquil·lament per els nostres carrers?. Jo no.

 

Aquestes actuacions judicials només fan que transmetre a la ciutadania l’idea ( que possiblement es real) que les institucions tracten de forma diferent  els mateixos delictes quan l’acció te contingut polític dels poderosos.

 

Si la justícia no actua amb mà dura contra Millet, Alavedra, Prenafeta, Muñoz….  només es desprestigiarà encara més la justícia i el sistema democràtic.

 

Si l’expresident del la Generalitat  Jordi Pujol no estira de la manta només serà un còmplice més dels corruptes..

 

Cal fer net! Estirar de la manta per tal de poder regenerar l’art de fer política  per millora la societat. Tots no som iguals per això cal arribar fins al final per poder recuperar la credibilitat i avançar com a país.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!