SALVEM LA VALL D’ÀRREU

L’empresa asseguradora Catalana Occidente és la principal accionista de Baqueira Beret. Amb 72 pistes i 1.900 hectàrees esquiables, aquesta estació és la més important de l’Estat espanyol. Però els accionistes no en tenen prou, i volen expansionar Baqueira per la veïna Vall d’Arreu, una joia biològica de tal valor que la Unió Europea ha exigit la seva protecció dins la xarxa Natura 2000.

Malgrat que el Departament de Medi Ambient (a mans de Salvador Milà,d’Iniciativa) va anunciar  que l’ampliació de Baqueira no tindria lloc, l’endemà mateix, el conseller Joaquim Nadal (PSC) va dir exactament el contrari: la Vall d’Àrreu serà sacrificada a benefici dels accionistes de Baqueira, de les constructores i de les entitats financeres, que són les grans beneficiaries de l’operació. Ha arribat l’hora de dir PROU a la depredació que les grans corporacions estan efectuant sobre el territori.
 Hi ha qui defensa l’ampliació de Baqueira per tal de "dinamitzar" la comarca>del Pallars. Als qui diuen això cal recordar que el 80% dels habitacles de Taüll (població veïna a les pistes d’esquí de Boí-Taüll) són segones residències que romanen tancades entre 10 i 11 mesos a l’any. I el mateix passa a la Vall d’Aran. Els elevats preus (per sobre dels 4.000 euros el>metre quadrat) fan que la gent del propi país no tingui accés a un habitacle digne.
La majoria de l’ocupació que es crea es basa en llocs de treba ll de>temporada i baixa qualificació. És aquest el futur que volem pel Pallars? Hi ha, però, alternatives? El Parc Nacional d’Aigüestortes rep cada any uns 400.000 visitants que aporten molta riquesa a la zona sense destruir el medi. Ben gestionada, la natura atreu el turisme i dinamitza un territori.El Govern de la Generalitat de Catalunya podria cercar una fórmula per tal de conservar els valors d’Arreu i fomentar el turisme ecològic. Podria, però no ho fa.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *