El bloc Antoni Garcia #noupais #nouLH

Twitter: @antonigarcia web: www.antonigarcia.cat

18 de març de 2013
0 comentaris

4500 milions de retallades


Article per www.hospi.cat

Els Ciutadans  de  Catalunya fan un enorme esforç fiscal   que cobra l’Estat en forma principalment de l’IRPF, l’IVA i l’impost de societats. Malgrat aquest esforç enorme la majoria de catalans ,que paguem més de 35000 milions d’Euros a l’any, vivim  situacions angoixants relacionades amb l’àmbit educatiu, sanitari i industrial…

Aquesta situació es provocada pel dèficit fiscal que gira entorn del 8% del PIB, la qual cosa representa uns 16000 milions d’Euros any dels nostres impostos que se’ls queda l’Estat i que no tornen a Catalunya.

No satisfets amb aquesta situació d’Espoli  el Ministre Montoro vol imposar a Catalunya  4500 milions de retallades.El nostre deure es explicar a la gent d’aquest país que signifiquen les retallades de 4500 milions de l’Estat Espanyol. ( SEGUEIX..)


Doncs bé si fem números i comencem per allò que alguns insisteixen en asssenyar com l’orgient de tots els mals: TV3 (235 M€), Catalunya Ràdio (25 M€), el Parlament de Catalunya sencer (55M€), i les delegacions exteriors de Catalunya (2,5M€). Total: 317M€. Encara ens queden 4200M€ per retallar, no li hem fet ni pessigolles als 4500.

Posem que tanquem, del tot, la UB, la UAB, la UPC i la UdG (532M€). Bé, encara ens queden 3700M€ per retallar.Posem que també tanquem l’Hospital de la Vall d’Hebron (580M€), el Clínic (441M€), Bellvitge (300M€), el Joan XXIII de Tarragona (111M€), el Josep Trueta de Girona (129M), i l’Arnau de Vilanova de Lleida (139M€). Tots tancats. Encara ens quedarien 2000M€ més de retallades per fer.


Eliminem tot el cos de Mossos d’Esquadra? Eliminem tot el cos de Bombers? deixem el país sense ni un mosso d’esquadra i sense cap bomber: 900M€ menys.

Doncs després de fer tot això, encara ens quedarien 1000M€ de retallades addicionals per arribar als 4500M€ de retallades que ens imposa el Govern espanyol.

El país no s’ho pot permetre, els catalans no ens mereixem i seria injust i ineficaç.

Cal  manifestar també que l’Estat Espanyol ens deu  més de 8000 milions  de les diferents lleis de pressupostos aprovats abans pel PSOE ara pel PP o referents   a l’Estatut de Catalunya. Només que paguessin la meitat del que deuen no tindríem que fer cap retallada.

No content amb la situació d’espoli fiscal de 16000M, d’acumulació de 8000 de deutes  l’Estat a promogut un boicot a les propostes d’Esquerra aprovades pel govern de la Generalitat  d’augmentar els ingressos de la Generalitat com es el cas de l’impost a la Banca entre d’altres.

Davant aquest escenari,  cal unitat d’acció  del conjunt de la societat catalana per aturar aquestes retallades imposades per Madrid així com accelerar el procés de la consulta per ser un nou Estat d’Europa que es l’única manera de poder garantir que tots els impostos dels catalans es quedin a Catalunya  i destinar-los a polítiques socials d’atenció a les persones, en educació, sanitat i promoció de la nostre economia per sortir d’aquesta crisi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!