Antoni Escudero i Martínez

La sort se la busca un mateix

20 de novembre de 2015
0 comentaris

Discurs de la Primera Jornada per a propietaris, gerents i directius – 18/11/2015

Bona tarda a tothom,

Saludo al president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, i a tota la seva junta directiva que l’acompanya, a l’alcalde de Caldes de Malavella i president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, a l’alcalde de Lloret de Mar i vicepresident del Patronat, Jaume Dulsat, i a tots els professionals de l’hostaleria que sou aquí presents.

Agraeixo als organitzadors d’aquesta jornada que hagueu pensat en mi per clausurar aquest acte. Així com us felicito pel contingut de la jornada, que ha estat molt interessant i profitosa.

El turisme i l’hostaleria són sectors claus per l’economia del nostre territori, que representen el 16% del PIB de la província i que són transversals perquè creen ocupació de forma directa i indirecta. Del turisme se’n beneficia el constructor i el lampista que fan el manteniment d’un hotel, restaurant o bar, les empreses que venen productes d’alimentació, begudes, mobiliari, parament, etc. El jardiner, l’informàtic, el fuster, el taxista, molts treballadors de diversos sectors econòmics. Per tant, és important que aquests dos sectors es mantinguin ferms i forts en la nostra societat.

Per fer-ho, és rellevant tenir el capdavant, directius, gerents i propietaris amb una bona formació. El món va excessivament ràpid i ens hem d’estar formant i aprenent contínuament sobre les novetats que ens envolten per tal d’adaptar-nos els nous temps.

Hem de ser capaços, encara que els temps siguin difícils, de tirar endavant els nostres negocis. I per fer-ho hem de ser creatius i reinventar-nos contínuament, sobretot no ser passius, sinó està en actiu contínuament. Ser empresari, és pensar les 24 hores en el nostre negoci. No és fàcil però és la realitat. Perquè hi ha molta competència i nosaltres hem de ser innovadors contínuament.

El sector turístic gironí necessita de projectes nous i atractius que converteixin la província encara més atractiva i viva, com ho és fins ara. A Girona tenim un potencial de recursos turístics molt important, que li hem de treure tot el suc. I això, es fa amb la feina d’empresaris i persones al capdavant amb idees i ganes de treballar. Sobretot ganes de treballar. Això que no falti perquè és el que realment ens farà créixer.

Ja podem adquirir molts coneixements i formar-nos, però si realment el que ens falta són les ganes de  treballar, tot això queda amb res.

Des del meu punt de vista, l’empresari gironí té aquesta qualitat. Som gent treballadora i emprenedora que poc a poc com formiguetes hem aconseguit que la nostra província sigui coneguda arreu del món i estigui en auge. Tenim el millor restaurant del món, Girona ha estat escenari de la sèrie Joc de Trons, la PGA s’ha presentat com a localització per celebrar la Ryder Cup 2022, i molts altres reconeixements que anem tenint i que mostren que Girona és una província amb molt talent professional.

Som conscients que les dificultats hi són, que tenim moltes mancances que les administracions han de resoldre a nivell de normatives i que ja he comentat algunes vegades. Però hem estat un sector que hem resistit a la crisi i ha estat gràcies a tots els empresaris que hem sabut aguantar, tot i els entrebancs que ens hem anat trobant.

Hem de seguir lluitant, perquè el sector es mantingui, perquè no hi hagi polítiques que donin un pas enrere a tot el que s’ha aconseguit fins ara i, perquè l’economia creixi i empresaris, com els que estem avui presents puguem continuar amb els nostres negocis per mantenir una estabilitat econòmica en el nostre territori.

Aquesta setmana és tràgica pel nostre país estranger, França. La societat francesa representa el 50% dels turistes estrangers que ens arriben a la província de Girona. Vull fer una mostra de la solidaritat als francesos. Com a empresari i representant dels empresaris d’hostaleria hem d’estar molt agraïts a ells, perquè són fidels a la província i sobretot a l’Alt Empordà. Que el seu país vaig bé, representa que el nostre també. I atacs com aquests ens repercuteixen a tots.

Reitero al meu agraïment a la invitació en aquesta jornada i espero que hagi estat profitosa per a tots vosaltres.

Gràcies,


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.