Antoni Escudero i Martínez

La sort se la busca un mateix

16 de desembre de 2014
0 comentaris

Discurs a la Nit del Turisme de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà – 15/12/2014

Bona nit,

Saludo a l’alcalde de Navata, Jaume Homs, president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà i un bon amic, Lluís Fernández, alcaldessa de Figueres, Marta Felip, director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, a totes les autoritats, i als empresaris i als professionals dels sectors del turisme i de l’hostaleria.

Un any més em trobo envoltat de companys i amics del sector en aquesta festa anual de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, i és una gran satisfacció ser-hi. Agraeixo al President de l’Associació i a la seva junta directiva que m’hi hagin tornat a convidar.

Les festes anuals de les diferents associacions que formen part de la Federació i així com la de la pròpia patronal (el Dia Mundial del Turisme) són jornades per fer valoració i anàlisi de com ens ha anat l’any econòmicament parlant.

Casualment aquest matí he assistit a una jornada organitzada per la Cambra de Comerç i el BBVA sobre la conjuntura econòmica actual –en la qual hem coincidit amb l’alcaldessa de Figueres i amb alguns dels d’aquí presents-.

En aquesta xerrada s’ha tractat de la situació econòmica de l’estat espanyol, de Catalunya i de la província de Girona. Centrant-nos en Girona, els representants del BBVA ens han confirmat el que els empresaris portem dient durant tots aquests darrers anys de crisi: GIRONA és la província que més li està costant créixer a tots els nivells. I que el turisme a GIRONA passa per moments complicats. Perquè a diferència d’altres províncies com Barcelona i Tarragona, el turista estranger no ha incrementat tant.

Són paraules de dos economistes que tracten diàriament amb empreses del nostre sector i que coneixen la realitat dels nostres empresaris. No són paraules d’empresaris que dramatitzen sobre la nostra situació, com alguna vegada ens han acusat.

Les administracions ens diuen que el turisme funciona, que cada any incrementen les pernoctacions, els turistes estrangers i la despesa del turista en el nostre territori, entre moltes altres coses. Però aquests arguments no dibuixen la realitat de les nostres comarques. I avui en aquesta xerrada ens ho han argumentat amb gràfiques i dades concretes.

Amb això vull dir que quan els representants dels empresaris turístics parlem davant de les administracions per fer veure la dura realitat del nostre dia a dia, no ho fem per seguir una tònica o per rutina, sinó perquè les dades ens ho confirmen. I també l’informe econòmic del BBVA.

Les comarques gironines i entre elles l’Alt Empordà, estem patint la crisi, però amb l’empenta, amb l’ajuda de les administracions i amb les ganes de tirar endavant, ens n’hem de sortir.

Acabo, felicitant els futurs guardonats dels Premis Tramuntana, que dintre d’una estona tots coneixerem i us encoratjo a seguir celebrant aquesta festa de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà perquè serà una mostra del bon fer.

Bones festes i feliç entrada de l’any 2015!

Bona nit a tothom!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.