Secundària Memòria

(Efectes restringits: bloc de l'Antoni Casals i Pascual) antonicasals@mesvilaweb.cat

Vaga de l’Estat

Des de Montesquieu que està conceptualitzat que els poders en què es fonamenta l’Estat són tres: el judicial, el legislatiu i l’executiu. En teoria, la independència d’aquests poders és la mare dels ous del funcionament de la democràcia tal i com l’entenem nosaltres.
Ahir va fer vaga un d’aquests poders, el judicial, i no sóc conscient que trontollessin les essències de l’Estat. Algú podria proposar una vaga dels altres dos poders? Possiblement tampoc no ho notaríem, però estaríem donant peu a la possibiltat de viure una mica més tranquils i sense tanta tonteria, no?
I al final fins i tot, si tots es posen d’acord, podríem tenir una vaga d’Estat, preludi de la felicitat dels ciutadans.

  1. Hola Antoni, saps que no m’agraden massa els blocs que t’obliguen a posar títol als comentaris, com el teu, però que hi farem, si a tu t’agrada tenir-lo a Vilaweb no seré ara jo el que voldrà conviar-te la idea; però no sé mai que posar de títol, així que poso “Doncs sí” 🙂 Bé, doncs sí, que m’agrada el teu post, que estàs molt fi i que m’ha agradat la conclusió “podríem tenir una vaga d’Estat, preludi de la fecilitat dels ciutadans”; em pregunto si t’has tornar llibertari o àcrata o jo ho eres anteriorment.

    Salutacions
    Jordi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.