Secundària Memòria

(Efectes restringits: bloc de l'Antoni Casals i Pascual) antonicasals@mesvilaweb.cat

Uns dies a Egipte (7): l’àrea de Luxor

Luxor, terme que ve de l’àrab Al-Uqsur, que ve a significar “lloc emmurallat” és el lloc sagrat per excel·lència de l’Alt Egipte. Està situada a la regió o provincia de Qena. Aquí vam visitar el Temple de Luxor, la Vall dels Reis, Medinet Habu i el Temple de Karnak. Apart d’una visita en calesa (i per tant en pla una mica “guiri”) per la pròpia ciutat de Luxor, a través del seu mercat. Alguna cosa deu tenir aquest territori que et deixa “enganxat”. La posta de sol, ja n’he parlat en algun altre lloc, és espectacular. Al temples hi trobes gent amb les mans agafades, fent cercles i buscant xacres o forces interiors desconegudes…
Els dos temples principals, Luxor i Karnak, estan separats per un parell de quilometres, i enllacen per una avinguda d’esfinxs amb caps d’animals que s’està reconstruint. Quan estigui acabada, el passeig entre un i altre temple pot ser una experiència gairebé inigualable.
A la Vall dels Reis vam optar per no entrar a veure la tomba de Tutankamon, i en canvi vam entrar en algunes de menors que van resultar molt interessants. I a Medinet Habu, d’on és la fotografia, vam poder veure el temple mortuori de Ramses III, amb alguns dels frescos més ben conservats que queden.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.