Secundària Memòria

(Efectes restringits: bloc de l'Antoni Casals i Pascual) antonicasals@mesvilaweb.cat

Rendiments d’una passejada per llibreries de Barcelona: a propòsit d’un llibre d’Ivan Tubau

Avui he tingut l’oportunitat de passejar un parell d’hores per Barcelona, on he hagut d’anar per gestions de la feina. Això m’ha permès una disponibilitat de temps no gaire habitual i ho he aprofitat per entrar en vàries llibreries. I, és clar, al final he ampliat en quatre el nombre de llibres que s’apilen als prestatges de casa.
Un dels llibres, comprat a la llibreria Canuda, al costat de l’Ateneu, és d’Ivan Tubau, una persona els articles i opinions de la qual em solen posar més aviat dels nervis, per emprar termes com els que expressen els meus fills.
Però avui he comprat el seu llibre de poemes “Les ostres i el vi blanc” -que pren el títol a partir d’un vers d’un poema de Gabriel Ferrater-, de l’Escorpí (1987). I us puc assegurar que m’ha semblat genial. Molt bó. Un recull carregat de poemes majoritàriament breus, alguns haikús intencionadament imperfectes i un erotisme de clara arrel estellesiana que m’ha alegrat, diguem-ho clarament, el dia. I m’ha fet lamentar que l’Ivan Tubau no tingui una obra poètica més extensa, ja sigui en català o castellà.

Si seguiu llegint, hi trobareu una mostra.

ALÈ

Flaire de vicis grossos,
aspres i deliciosos,
olor de pa calent,
ensaïmades d’Eivissa
i llargs besos humits
i mossegades tendres,
saliva fresca i sang:
el teu alè, amor meu,
la teva boca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.