Secundària Memòria

(Efectes restringits: bloc de l'Antoni Casals i Pascual) antonicasals@mesvilaweb.cat

Recomanació cinematogràfica: “El truco del manco”

Hi vam anar mig de casualitat, a veure-la. De fet n’havíem sentit parlar en un dels programes del Figueras, crec que al canal 33, ja fa un temps. I a fe que si el cinema té en alguna mesura la funció de tresbalsar les consciències, aquesta pel·lícula ho aconsegueix per complet.
Una història de superació i d’amistat, diuen algunes cròniques. Potser sí, però si algú s’espera que la superació sigui la dels “self-made man” que amb voluntat i esforç ho aconsegueixen tot i se n’acaben sortint, que s’ho tregui del cap. I en aquest cas, l’amistat és carregada de matisos, entre ells, perquè no?, l’interès.
El truco del manco, una obra rodada amb molts actors novells, retrata una societat que viu al costat nostre però que ens neguem a veure, a conèixer, on el mestissatge i la multiculturalitat no són impostats i “cool” sinó una realitat diària que es viu al carrer. La duresa de les imatges es converteix en poesia gràcies a la presència d’una excel·lent banda sonora.
El missatge d’esperança només és present en tant que més enllà de la duresa de la mateixa realitat hi ha la pròpia supervivència, al preu que sigui -però amb amb alguns límits ètics- dels protagonistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.