Secundària Memòria

(Efectes restringits: bloc de l'Antoni Casals i Pascual) antonicasals@mesvilaweb.cat

Cua de lluç o cap de sardina (una metàfora)

  No és fàcil. Acostumat en els darrers anys a ser cap de sardina, la nova situació el converteix, de sobte en cua de lluç. Més protegit, més sencer i dins una estructura més gran, menys dèbil davant les amenaces dels taurons. Però també menys protagonista, menys interactuador amb la realitat immediata. Com a cap de sardina era capaç de prendre les decisions sobre les coses que afectaven al seu propi organisme. Com a cua de lluç depèn dels moviments de la resta de l’organisme per acabar de saber cap a on va.

Quan era només un simple cap de sardina sempre havia defensat que era molt millor i més segur ser cua de lluç. Ara ja no n’està tan segur. Potser perquè la nova situació l’afecta a ell i abans ell era el que donava els consells.

Però “no està el forn per bolls” que diu un amic seu. I més val adaptar-s’hi, que no sigui que, de sobte, es trobi a la gola d’un tauró o, pitjor encara, després d’una tirada de xarxes, exposat a una intempèrie eixuta, preludi de la conversió en vulgar sardina de llauna.

  1. Una reflexió que ve de lluny… Crec que és difícil treure’n l’entrellat. Totes les parts son prou bones i a les llaunes i estem la majoria. No?

    Records

  2. Quelcom “massa personal” que no acabo d’entendre però que sé que tampoc tinc dret a esbrinar. Si et conegués més potser coneixeria dades que me’n falten per interpretar-ho 🙂 L’única cosa que se m’acut és que has canviat de responsabilitat a la feina.

    Salutacions i endavant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.