Secundària Memòria

(Efectes restringits: bloc de l'Antoni Casals i Pascual) antonicasals@mesvilaweb.cat

Rànquing de riquesa

Darrerament alguns blocs s’han fet ressò d’una pàgina on un pot comprovar quin lloc ocupa en el rànquing de riquesa/pobresa del món. Es tracta de Global rich list, un senzill web on introduint el sou anual, un pot veure com són de relatius els seus patiments hipotecaris o d’altra mena per arribar a final de mes.
Sense anar més lluny, una persona que guanyi 20000€  l’any, una quantitat que la situa a la vora del mileurisme, tant d’actualitat, forma part de la “selecta” colla del 10% de persones més riques del món. Un sou de professional qualificat, per exemple un metge amb vint anys d’experiència que treballi per a l’administració pública o per a la xarxa concertada, es situa pels volts dels 60000 €, o sigui dins del 0,8% de les persones més riques del món. Es calcula que prop de 3000 milions de persones han de viure (sobreviure) amb menys d’1,5 euros diaris.
De tant en tant, sobre tot quan estem a punt de fer ostentació de l’opulència del primer món en forma de vacances d’estiu, val la pena pensar-hi. Actuar d’una manera o altra ja és qüestió de cadascú, però pensar-hi hauria de ser una obligació ètica.

  1. estic d´acord………..jo pensionista rebo 30000 i em considero molt afortunat, tot i que tinc pendent una hipo amb venciment de l´any 2020 que intentaré ajugar cap el any ´14, quand complexi el 74 anys – si hi arribo -.

    Ja tu “sabes”…………la cinica pero realista cita castellana………”a quien Dios se la dé….San Pedro se la bendiga”……..aixi funciona aquest mon……malgr5at ens dolgui.

    PLS. continua denunciant les incongruencies de la “societat”. salutacions sinceres

    manel 

  2. Estic d’acord, ara que venen les vacances, potser cal pensar on som i el que hi ha fora… i pense que és bo conèixer com estan a altres països, com estan als països d’on ens venen tantes persones (que s’anomenen emigrants).
    I quan conèixes altres realitats, tornes ací mirant amb ulls perplexos el “despilfarro” d’energia, de recursos, de bens… sense mirament… ets més concient, i et sens més impotent… però sols veu qui vol mirar…
    és reconfortant vore d’altres que també hi pensen i intenten actuar en consequència, sempre que poden. Salut i endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.