El Mont

No és el món

29 de maig de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Sergi, en castellà si us plau.

La roda de premsa del FC Barcelona de bàsquet ha posat en evidència les febleses de la nostra llengua. A Barcelona, dos catalanoparlants són requerits a parlar amb castellà, amb l’excusa que era una roda de premsa de l’ACB.

Una mostra més de la incomprensió i la intolerància vers la nostra llengua que des de els estaments espanyols i també des de ………..

els nostres, els d’aquí, es te vers el català. També els interessats podien haver optat per continuar en català, però com sempre no es va donar el cas. Sempre el que claudica i aparca la seva llengua, és o som, els que parlem en català.

A Espanya encara molesta sentir parlar en català, si això passes en algun altre País allunyat del nostre context internacional, segurament  sería tractat com una actitud racista, però  no es el cas. Els considerats racistes per Espanya són els que defensen l’ús de la seva llengua, diferent del castellà.

També els catalanoparlants en podem tenir una part de culpa, però no la principal. La gran diferència, no esta en  que els catalans no tenim  la força ni el coratge per fer respectar la nostra llengua i els castellans sí.  La diferència està en que els castellans tenen una cosa molt més important per fer respectar, i si cal imposar  la llengua castellana, tenen el poder. El polític i el econòmic.

Sergi, la pròxima en català si us plau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!