Una proposta de coherència: ni niqab ni nazarenos

Com vinc de la cultura del “prohibit prohibir” em fa una certa recança de negar el dret a la gent a sortir al carrer vestida (o despullada) com vulgui. Tot i que entenc les reticències i el fons dels que consideren que es pot entendre aquesta manera de vestir com un signe de submissió, crec que s’han d’evitar els debats simplistes. De totes maneres, per a tots aquells que volen legislar contra la presència del niqab al carrer, una peça de roba que, insisteixo, a mi tampoc m’acaba de fer el pes, voldria llançar un element de reflexió, a partir del joc de les diferències.
Algú em sabria explicar entre les dues fotos quina diferència hi ha? Així, llanço una proposta. Aprofitant l’empenta de la campanya contra el vel integral, lluitem per prohibir les processons de setmana santa, si més no començant per evitar que ningú que no mostri la seva cara es pugui passejar impunement pel carrer.

2 pensaments sobre “Una proposta de coherència: ni niqab ni nazarenos

  1. Uns surten quatre dies l’any en un ambient de celebració religiosa o, segons s’ho miri cadascú, carnaval. I les altres tenen aquest abillament com a habitual.