AHOJ

Praga, Txèquia, Europa Central, Món

Setembre a Praga

Deixa un comentari

El 17 de setembre torna el festival al carrer “Zažít město  jinak” (Viure la ciutat d’una altra manera). Pel maig vam parlar del festival de carrer “Korzo Krymská” i això és semblant, el mateix esperit de festa major d’un dia, però organitzat per altra gent i estès a molts més punts de la ciutat. Aquí teniu el programa en txec per districtes de Praga, el programa en anglès per desgràcia és el de 2014.

El setembre a Praga hi el “babí léto” que vol dir literalment “l’estiu iaio”  i que en català rep el nom tradicional de “estiuet de Sant Martí”. El dia 1 els nens comencen l’escola i molta gent torna a la feina, encara amb la morenor de les vacances, mentre la calor afluixa i els dies es van escurçant. A poc a poc torna el que s’entén per vida normal.

Però als vespres i els caps de setmana, com que encara fa bon temps les terrasses continuen plenes de gent, locals i turistes, que beuen cervesa i mengen hamburgueses, pizzes i patates fregides. Els molls del riu continuen sent una gran terrassa contínua. El públic es distreu veient com l’ànec ràpid i barrut roba el tros de pa al cigne lent i pompós.

Més entrat el mes es començaran a descobrir punts de venda de “burčák”. És most de raïm que ha fet una primera fermentació però encara és molt dolç, de fet té el color i la textura d’un suc de fruita, però cal anar en compte perquè puja i pot ser traïdor. Es fan més festivals als carrers i als parcs, més aglomeracions acompanyades de cervesa, salsitxotes rostides i escenaris amb músiques.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en viure a Praga el 3 de setembre de 2016 per antoni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.