Peix de mar i marisc a Praga (guia ràpida)

Es pot viure sense menjar peix de mar? Sí, però malament. Podem trobar a Praga peix de mar i marisc, fresc i congelat? Sí, però és més car i l’oferta és menys rica perquè el producte s’importa i la població local s’hi acostuma lentament.  Però la cosa ha millorat molt d’uns anys ençà, i tenim unes quantes opcions. 

Per començar per algun lloc, podem anar al Makro. Té marisc i té peix de mar. Ara bé, es necessita una llicència fiscal per comprar-hi, està pensat perquè qui té un restaurant vagi a proveir-se. A més es tracta de monstruosos hipermercats a la quinta forca de la immensa perifèria urbana, amb no menys monstruosos aparcaments annexos. 

Una altra opció semblant és el Globus. El problema d’aquests grans hipermercats perifèrics és que dedicar tot un matí a gastar cotxe i comprar quatre sardines no sembla una perspectiva estimulant.

Quant a l’oferta congelada, ha millorat dràsticament gràcies a Iceland, una cadena anglesa de congelats que ha obert botigues a Praga, Kladno i Říčany. No és exactament com La Sirena, no té només congelat, però té molt de producte congelat.

Ara bé, la gran distribució té més punts de venda i més cèntrics. Per exemple a Tesco també tenen peix i marisc, fresc i congelat, com ara al del centre de Praga. Podeu comprar online i us ho porten. El que passa és que és arriscat, moltes vegades sembla que el producte l’ha portat algú a peu des de Croàcia en una galleda: té un aspecte molt cansat. Altres opcions són Billa o Lidl, amb una oferta que té altibaixos.

El millor peix fresc està en botigues especialitzades. A Blue Fjord al carrer Masná us venen el peix fresc i també és un petit restaurant. Al carrer Dlouhá hi ha SeeFish. Finalment al carrer Vinohradská hi ha dues botigues, Fish Point a la part baixa, prop de l’edifici de la Ràdio, i Fishway més amunt, prop de Flora. Aquesta zona de Vinohrady s’està convertint en imprescindible, sembla que hi ha en preparació una tercera peixateria a la plaça Jiřího z Poděbrad.

Que vagi de gust.

***Agraïments: post ampliat gràcies a l’aportació al FB del lector G.P. Gràcies!***

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*