AHOJ

Praga, Txèquia, Europa Central, Món

Kavárna Kaaba (Esmorzar a Praga)

Deixa un comentari

kaaba

Ei tu, catalanet de Praga! Sí, tu! Segurament et toca estar a les vuit del matí al peu del canó a l’oficina, el laboratori o l’aula, després de sortir de casa amb el temps just i l’estómac bloquejat per un cafè i una galeta industrial.

No et preocupis! Jo amenitzaré els teus matins compartint els meus esmorzars als cafès de la ciutat. La vida de freelance precari no és res que puguis explicar a ta mare amb orgull, però té compensacions! Una d’elles és poder esmorzar amb calma i en abundància, com un milionari rendista.

El Kaaba està decorat en l’anomenat estil Brussel·les, per l’exposició universal del 1958 a la capital belga, en què el pavelló txecoslovac va triomfar. És un estil que recorda o anticipa d’alguna manera les formes orgàniques i els colors llampants del pop. És característic l’excel·lent treball amb el vidre, pintat de colors i aplicat a làmpares, gerres i vasos

El Kavárna Kaaba, o simplement el Kaaba (“Kavárna” vol dir cafè en txec, el local, no la beguda) és un establiment consolidat des dels anys noranta, la qual cosa és una garantia. És cèntric, obre a les vuit del matí i manté la música en el segon pla adequat que s’ha d’esperar dels llocs civilitzats. El plat fort són els ous remenats, sols, amb pernil serrà (prosciuto), formatge o ceba, a gust del consumidor. Hi ha varietat de torrades i uns notables panini al grill, servits calents, en versió completa o la meitat. Bé el te i el cafè, i croissants acabats de fer i ocasionalment coques i pastissos domèstics. El suc de taronja natural el rebaixen abusivament amb aigua, és un error que degrada tot el conjunt. Ah, i com a tot arreu et retiren el plat quan estàs mastegant l’últim mos, això a Praga passa per bon servei.

Resum: ous remenats amb prosciuto, pastís de nous. Bo, bonic i barat.

(Foto: web Kavárna Kaaba)

Aquesta entrada s'ha publicat en esmorzar el 11 de gener de 2016 per antoni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.