Literatura catalana moderna - Illes

Blog de l'escriptor Miquel López Crespí

28 de setembre de 2020
0 comentaris

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí al Manifest en defensa del MHP Quim Torra

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí al Manifest en defensa del MHP Quim Torra

Crit de denúncia, acusació i condemna per la inhabilitació del president Torra

Els sotasignats denunciem la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el MHP Quim Torra per haver defensat la llibertat dels presos i exiliats polítics catalans, la mateixa que reclama el Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària de l’ONU.

Acusem la justícia espanyola d’actuar amb ànim de venjança i escarment. Ha vulnerat la garantia d’imparcialitat amb la sentència dictada per uns magistrats del TSJC que havien expressat opinions polítiques sobre els fets que havien de jutjar, ha avalat la decisió d’un organisme políticament esbiaixat i no competent com la JEC i ha aplicat una manifesta diferència de tracte en relació amb casos similars anteriors.

Condemnem la deriva antidemocràtica de l’Estat espanyol, que utilitza la repressió judicial per aturar la lliure voluntat democràtica dels catalans. Fins i tot, inhabilitant un president en exercici del seu càrrec, fet sense precedents a l’Europa democràtica.

Sabem que la indignació, la raó o la perseverança no són suficients per transformar una realitat tan profundament injusta i abusiva com la d’aquesta sentència. Ni per aturar la vergonya d’un estat que protegeix criminals de lesa humanitat o que encobreix monarques corruptes. Ni, fins ara, per alliberar els nostres presoners polítics o fer possible el retorn dels exiliats. I tampoc han estat capaces d’acabar el sistemàtic maltractament econòmic, social i cultural del nostre país.

Però afirmem que la indignació, la raó i la perseverança són el fonament i la llavor de tota revolta a favor de les minories nacionals oprimides i en defensa d’una causa justa, ara al mateix cor d’Europa, com és el dret d’autodeterminació dels catalans.

Per això convidem totes les persones que teniu una radical consciència democràtica, un radical compromís amb la llibertat d’expressió, i una radical voluntat de justícia política i social a afegir-vos a aquest crit de denúncia, acusació i condemna per l’autoritària i ignominiosa expulsió del MHP Quim Torra d’una presidència assumida per mandat democràtic i exercida amb tota la dignitat institucional.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!