Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí al Manifest de suport al president Puigdemont

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí al Manifest de suport al president Puigdemont

Manifest

«Els darrers esdeveniments a l’entorn de la candidatura LLIURES PER EUROPA-JUNTS, encapçalada per Carles Puigdemont no han fet altra cosa que confirmar l’intent d’anul·lar drets fonamentals, iniciat amb l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola, utilitzada per destituir el legítim govern de Catalunya per haver estat lleial amb el mandat de les urnes.

D’aleshores ençà, la persecució ideològica judicial i policial ha provocat l’existència de presos polítics i exiliats i, de manera molt intensa, han criminalitzat el President Puigdemont fins a convertir la seva figura en l’enemic públic a anorrear.
Aquest atac té el precedent del President Macià l’any 1926, detingut, jutjat i alliberat pels tribunals francesos i el del President Companys, detingut pels nazis, deportat a Espanya i assassinat per Franco l’any 1940. En els tres casos, Macià, Companys i ara Puigdemont, tenien per objectiu la sobirania de Catalunya, una pretensió legitimada amb el dret internacional a l’autodeterminació dels pobles.

La irregular i injusta situació actual justifica amb escreix una mobilització que reclami la restitució del President Puigdemont. L’avinentesa de les eleccions europees brinda una primera i immediata oportunitat: conferir a Puigdemont la condició d’eurodiputat, dins d’una llista amb persones d’arreu de la nació catalana.

Ateses les excepcionals circumstàncies, les persones de les illes Balears i Pitiüses que subscrivim aquesta crida pública, en la nostra primera condició de demòcrates i defensors dels Drets Humans, volem manifestar el nostre suport a la llista LLIURES PER EUROPA (JUNTS) i ens comprometem a treballar a favor de l’entrada al Parlament Europeu del Molt Honorable President Carles Puigdemont».

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *