Literatura catalana moderna - Illes

Blog de l'escriptor Miquel López Crespí

14 de juny de 2018
0 comentaris

Els primers dies del govern unionista i borbònic espanyol  

Els primers dies del govern unionista i borbònic espanyol 

 

Aquesta també és un bon element!
Quina tropa, Senyor! Quina tropa!
La ministra de Treball de Pedro Sánchez
Magdalena Valerio: “La reforma laboral no se puede derogar alegremente”
http://www.publico.es/politica/magdalena-valerio-reforma-laboral-no-derogar-alegremente.html

 

 

 

 

 

La CUP crida a la mobilització permanent per pressionar JxCat i ERC cap a la ruptura
El diputat de la CUP Carles Riera ha defensat aquest dissabte en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio la importància de recuperar la “mobilització al carrer permanent i continuada” per pressionar als partits independentistes, JxCat i ERC, perquè apostin per una via de ruptura amb l’Estat espanyol.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/cup-mobilitzacio-pressio-via-rupturista_276582_102.html

 

 

 

 

 

 

Belloch, exministre socialista: «El separatisme només l’arreglen els jutges o la Guàrdia Civil»
L’home que va portar les carteres d’Interior i Justícia preveu un escenari on es tornarà a aplicar un 155 molt més “ampli i de llarga duració”
https://www.naciodigital.cat/noticia/156844/belloch/exministre/socialista/separatisme/nom/arreglen/jutges/gu/rdia/civil

 

 

La CUP crida a la mobilització permanent per pressionar JxCat i ERC cap a la ruptura
https://www.elnacional.cat/ca/politica/cup-mobilitzacio-pressio-via-rupturista_276582_102.html

 

Borrell, els nou ministres de l´Espanya unionista i borbònica
Arruix els botxins de la nostra nació aliats amb PP i Ciudadanos!
“Borrell, la vergonya de la Pobla”, la pancarta apareguda al Pallars
La Pobla de Segur (Pallars Jussà) s’ha despertat avui amb una pancarta contra el nou ministre espanyol d’Afers Exteriors, Josep Borrell. “Borrell, la vergonya de la Pobla”, diu la pancarta penjada en la població on va néixer el ministre, des de fa anys resident a Majadahonda (Madrid).
https://www.elnacional.cat/ca/politica/borrell-vergonya-la-pobla-pancarta_276072_102.html

 

 

 

 

 

 

 

Els autonomistes del Principat i la incompetència política
El nou momentum indepe
Per Bernat Dedéu
L’esperança amb què l’independentisme ha rebut el nou govern de Pedro Sánchez i les crides xarones al diàleg dels partits catalans amb el nou líder espanyol demostren una vegada més el fet que, per si encara hi havia alguna ànima candorosa que no ho sabia, els polítics catalans mai no van tenir la mínima intenció d’aplicar el resultat de l’1-O i ni molt menys de declarar la independència del país. Quan tu t’empasses les teves conviccions se’t recargola el discurs fins a límits delirants i quan les paraules s’estrafan més enllà de l’enteniment veiem coses tan curioses com, ahir mateix, el president Puigdemont demanant a Sánchez que negociï bilateralment el dret d’autodeterminació de Catalunya amb Quim Torra. Que algú parli de dialogar amb algú sobre com t’auto-determines (auto, prefix equivalent a acció que té l’origen en hom mateix: vegi’s auto-didacte, auto-biògraf) ens indica el baix nivell al qual ens ha sumit tanta incompetència.
https://www.elnacional.cat/ca/opinio/bernat-dedeu-nou-momentum-indepe_276768_102.html

 

 

 

 

 

 

La Generalitat continua intervinguda
El suposat “gest” del nou govern espanyol no és res més que la desaparició de l’article 155
“Com a gest de normalització, avui autoritzaré que surti el sol”. Si la nova portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, hagués dit això divendres, la frase hauria sigut igual d’incoherent que el que realment va dir: que “com a gest de normalització política” s’autoritzava la Generalitat a tornar a fer pagaments de manera directa en lloc de fer-los, com fins ara, a través d’Hisenda.
Amb aquest suposat “gest”, el nou govern del PSOE s’atribueix una magnanimitat inexistent, ja que el veto perquè la Generalitat tornés a fer pagaments (a treballadors públics, proveïdors i qualsevol altra persona o entitat) finalitzava de manera automàtica amb la desaparició de l’article 155. El PP i Cs, units ara a l’oposició, van criticar l’anunci del govern espanyol com una “concessió” als independentistes a canvi del suport a la moció de censura. Però la realitat és que si el govern espanyol continués avui en mans del PP aquesta prohibició també hauria desaparegut. Ho havia anunciat en diverses ocasions l’aleshores ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. Si s’hagués volgut mantenir el grau d’intervenció que hi havia fins ara s’hauria d’haver aplicat un altre 155.
https://www.ara.cat/economia/Generalitat-continua-intervinguda_0_2030797035.html

 

 

 

 

Txell Bonet deixa en evidència Meritxell Batet
Txell Bonet, la companya de Jordi Cuixart, empresonat a Soto del Real des de fa més de sis mesos, ha deixat en evidència la nova ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.
En una entrevista, la socialista es va mostrar partidària de l’acostament a Catalunya dels presos polítics, però va assenyalar que aquesta possibilitat no està en mans del govern espanyol. “Està bé que ho demanin i jo veuria amb bons ulls l’acostament a Catalunya, però és decisió del jutge”, va afirmar.
Tanmateix, Bonet, en una piulada, ha replicat les paraules de la ministra i ha assegurat que el trasllat dels presos sí que depèn de l’executiu de Sánchez. “M’he documentat amb experts en dret penitenciari espanyol. Les institucions penitenciàries poden evitar aquesta vulneració de drets humans”, ha assenyalat.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/txell-bonet-meritxell-batet_276882_102.html

 

 

Els ministres del “canvi”!
Calvo: “Un referèndum no entra ni pot entrar en cap agenda del govern d’Espanya”
La nova vicepresidenta de l’executiu espanyol esvaeix dubtes sobre la possibilitat que Sánchez s’obri a parlar de l’autodeterminació de Catalunya
http://elmon.cat/politica/calvo-referendum-no-entra-ni-pot-entrar-cap-agenda-del-govern-despanya

 

 

 

 

 

 

 

El govern del “canvi socialista”
No a la llibertat de Catalunya-Principat
Pànic a un referèndum: fins a tres ministres surten descartant-lo
La possibilitat d’un referèndum pactat causa pànic a la Moncloa: fins a tres ministres del nou executiu de Pedro Sánchez han sortit avui a dir “no” al dret d’autodeterminació de Catalunya, en tres entrevistes a diaris. En el primer cap de setmana després que el nou govern socialista ha arribat al poder, la ministra d’Administracions Territorials, Meritxell Batet; el de Foment, José Luis Ábalos, i la vicepresidenta, Carmen Calvo, han deixat ben clar que “no hi ha res a negociar” sobre un referèndum.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/panic-referendum-ministres-descartar_276891_102.html

 

 

Batet diu que el govern espanyol “no contempla” introduir el dret a l’autodeterminació
La ministra d’Administració Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha assegurat aquest dilluns que introduir el dret a l’autodeterminació en una proposta de reforma constitucional no entra en els plans del govern espanyol: “No contemplem aquesta possibilitat com no la contemplen la majoria de les constitucions del món”, ha sentenciat.
http://elmon.cat/politica/batet-diu-que-govern-espanyol-no-contempla-introduir-dret-lautodeterminacio

 

 

 

El PSC defensa Borrell: “Alertar sobre certs riscos és sensat”
https://www.elnacional.cat/ca/politica/psc-defensa-borrell-enfrontament-civil_277131_102.html

 

 

 

 

El sobiranisme està perdent l’oportunitat d’aprofitar la crisi d’Estat que ha portat a canviar Mariano Rajoy per Pedro Sánchez (Agustí Colomines)
Fins que pixin sang, per Agustí Colomines a El Nacional
Els partits del vell ordre autonomista no s’adonen que la base sobiranista en desconfia. I tanmateix, van cometent errors un rere l’altre. Molta gent volia fer fora el PP del Govern, però també reclamava als partits sobiranistes alguna cosa més que els vots cedits a Pedro Sánchez sense reclamar-li res a canvi. Que ho fes Podemos, que sobreviu plàcidament al Parlament, potser es pot entendre, però que ho hagin fet ERC i el PDeCAT ja s’entén menys, si no és que han arribat a la conclusió que cal girar pàgina i aturar les màquines. En relativament poc temps ERC ha passat d’empènyer tothom a suïcidar-se abans del 27-O a impedir la restitució del president Carles Puigdemont per no assumir riscos. Els dirigents d’ERC són ciclotímics. Ho són tant com són conservadors els dirigents del PDeCAT, l’única estratègia dels quals és conservar el poder autonòmic.
https://www.elnacional.cat/ca/opinio/agusti-colomines-fins-pixin-sang_276984_102.html

 

La CUP reclama a Torra una “agenda de ruptura democràtica” amb l’Estat
Riera no confia en el diàleg amb el govern espanyol i avisa: “No permetrem que l’esperit de l’1-O es vengui a canvi de molles autonòmiques”
http://elmon.cat/politica/cup-reclama-torra-agenda-ruptura-democratica-lestat

 

 

La CUP exigeix a Torra que concreti la seva “agenda de ruptura” amb l’Estat
https://www.elnacional.cat/ca/politica/cup-torra-agenda-de-ruptura-estat_277230_102.html

 

 

 

 

 

 

 

De per riure o per plorar!
El ministre d´Afers Exteriors anticatalà de Pedro Sánchez (i amic dels neofalangistes de Societat Civil Catalana) vaticina un possible “enfrontament civil! al Principat!
Apa noi, avui si que has begut!

Borrell: “Catalunya està al caire d’un enfrontament civil”
El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, ha assegurat en una entrevista a La Sexta que Catalunya “està al caire d’un enfrontament civil”. La presentadora, Ana Pastor, s’ha mostrat sorpresa per l’afirmació, i ha advertit que seria polèmica, però el ministre no ha tingut inconvenient a repetir-la. El socialista ha assenyalat que hi ha “molta tensió” i que “és un moment greu a la història d’Espanya” i ha afirmat que el nou govern espanyol oferirà “diàleg en el marc constitucional i la legalitat”.

Borrell ha criticat el relat del president de la Generalitat, Quim Torra, que, al seu entendre, planteja Catalunya “com una colònia ocupada pels espanyols des de 1714, i pretén jugar ara la carta de Kosovo”. “Mentre els catalans segueixin creient el plantejament de Torra, absolutament fals, serà difícil recosir ferides”, ha deixat anar. En aquesta mateixa línia, el ministre ha assegurat que no entén per què el president a l’exili, Carles Puigdemont, l’ha titllat d'”ultra” per algunes expressions seves. Borrell ha explicat que ha participat en manifestacions de Societat Civil Catalana i ha recordat al president a l’exili que “Catalunya és diversa i plural”.

Pel que fa a l’acostament dels presos polítics a presons catalanes o el seu alliberament, Borrell ha reivindicat que aquesta “és una qüestió que depèn dels tribunals”, tal com ja va defensar la ministra de Justícia, Dolores Delgado. Tanmateix, el ministre ha reconegut que li agradaria que els presos “estiguessin en condicions de participar en el debat polític”. En concret, Borrell ha citat que li agradaria poder dialogar amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ja que “almenys no ha fugit i contribuiria a rebaixar la tensió d’una societat al caire de l’enfrontament civil”. L’ha contraposat a Puigdemont.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/borrell-catalunya-enfrontament-civil_276993_102.html

 

 

 

 

 

Tots els escàndols de Borrell en un fil demolidor de Sala i Martín
L’economista recorda totes les polèmiques que han esquitxat el nou ministre d’Afers Estrangers espanyol
L’economista Xavier Sala i Martín ha recuperat un fil de piulets demolidor contra el nou ministre d’Afers Estrangers espanyol, Josep Borrell, que va fer després de les seves declaracions polèmiques en un míting electoral del PSC abans de les eleccions del 21-D, quan va dir que calia ‘desinfectar’ Catalunya. Sala i Martín recorda que Borrell va fet befa del físic d’Oriol Junqueras, ja empresonat en aquell moment, i que va dir que ‘s’arribaria a les mans’ si no es frenava l’independentisme.
A més, va fer un repàs de les polèmiques que han esquitxat la carrera política de Borrell, com ara la seva dimissió com a candidat del PSOE per l’escàndol dels seus col·laboradors, el fet que dirigís la Universitat Europea de Florència cobrant un sou del consell d’administració d’Abengoa, fet pel qual també va haver de dimitir. A més, recorda Borrell, no va saber veure la fallida de l’empresa mentre en va ser membre.
https://www.vilaweb.cat/noticies/tots-els-escandols-de-borrell-en-un-perfil-demolidor-de-sala-i-martin/

 

 

 

Pablo Iglesias (PODEMOS) diu que en el govern de Pedro Sánchez hi ha ministres propers a PP i Ciudadanos
Iglesias augura a Sánchez “un calvario” por su Gobierno “débil” y con ministros cercanos al PP y Ciudadanos
http://www.europapress.es/nacional/noticia-iglesias-augura-sanchez-calvario-gobierno-debil-ministros-cercanos-pp-ciudadanos-20180607102429.html

 

 

 

Res de nou sota el sol!
El govern de Pedro Sánchez (PSOE): No al dret a l´Autodeterminació del poble català!
Com el PP i Ciudadanos: la “sagrada unidad de España” no es pot negociar.
Com ha indicat la ministra d´Educació i portaveu del govern Celaá: la reclamación del derecho a la autodeterminación está “absolutamente fuera” del diálogo que Sánchez mantendrá con Quim Torra.
Sánchez deja la autodeterminación “absolutamente fuera” del diálogo con Torra
La portavoz Celaá admite que el principal problema es la integridad territorial y que la misión del Gobierno es “normalizar”
Sánchez deja la autodeterminación “absolutamente fuera” del diálogo con Torra
Cambia el Gobierno, pero los límites con respecto a la cuestión catalana siguen invariables. A pesar de que los gestos y las palabras son ahora mucho más amables y pensados para ofrecer confianza, la posibilidad de la independencia o de acometer el derecho a la autodeterminación de Catalunya será una reclamación en vano. Tal y como ha señalado la ministra de Educación y portavoz del Gobierno en su primera rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros, la reclamación del derecho a la autodeterminación está “absolutamente fuera” del diálogo que Sánchez mantendrá con Quim Torra.
Las palabras de la dirigente han venido a recordar las que en su día reiteraba el Gobierno popular y su expresidente, Mariano Rajoy, cuando en plena operación diálogo aseguraba que estaba dispuesto a hablar de todo, pero siempre dentro de la ley y de la Constitución, por lo que dejaba fuera la discusión sobre la soberanía nacional por no poder disponer de poder de decisión al respecto. “Lo que sea España en su conjunto lo deciden todos los españoles”, repetía. Y Celaá ha venido a reiterar ese mensaje con otras palabras: “Con el diálogo en una mano y la Constitución en otra es preciso avanzar”, ha dicho.
http://www.lavanguardia.com/politica/20180608/444212726929/gobierno-pedro-sanchez-autodeterminacion-absolutamente-fuera-dialogo-quim-torra.html

 

 

 

 

Un ministre de Pedro Sánchez donant suport als més grans assassins, violadors i torturadors de la història d´Espanya!
Mohamed Mizzian, especialista en la violació de dones i la més salvatge tortura als republicans i antifeixistes de l´Estat espanyol!
Barbàrie al màxim!
Luis Planas, ministre d’Agricultura de Sánchez, va homenatjar un sanguinari militar franquista
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha designat Luis Planas ministre d’Agricultura. Planas, nascut a València, fou diputat del PSOE al congrés espanyol per Còrdova; conseller de la Junta d’Andalusia i ambaixador d’Espanya al Marroc. El càrrec d’ambaixador li va durar sis anys, entre el 2004 i el 2010, i fou aleshores que va participar en un homenatge molt polèmic, el del tinent general Mohamed Mizzian, un dels militars franquistes més sanguinaris. A final de maig del 2006 es va inaugurar a la ciutat de Nador un museu privat dedicat a Mizzian, en una casa que li havia regalat Franco. Amb nombroses fotos del dictador. I qui en va tallar la cinta fou justament Luis Planas. https://www.facebook.com/miquel.lopezcrespi/media_set?set=a.10216522481963356.1073744826.1497212784&type=3

 

 

 

Mohammed ben Mizzian, capità general de l´exèrcit de Franco
Durant la Guerra Civil espanyola seria conegut pels seus crims de guerra i accions de terror, com violacions i execucions de presoners de guerra i civils.[2][3]
Crims de guerra
Mohammed ben Mizzian, durant la Guerra Civil espanyola, seria protagonista de diversos crims de guerra, concretament: violacions, assassinat de presoners i pillatge.
Els fets van ser recollits a la revista Foreign Affairs per l’historiador i periodista John Whitaker l’octubre del 1942. Acabat el setge de l’Alcàsser de Toledo els 200 ferits que hi havia a l’hospital de San Juan Bautista van ser executats llançant-los granades de mà.
Mizzian també va prometre dones blanques a la seva tropa si prenien Madrid, però abans d’això ja va forçar a la prostitució tant a dones marroquines com a noies de la zona a un bordell de Navalcarnero.[2] Durant la caiguda de Manresa almenys 3 manresanes, després d’intentar-les violar, i un soldat ferit van ser assassinats a mans de tropes de Mizzian.[5]
A més a més, les forces marroquines també eren famoses pels saquejos, ja que eren una tropa que entenia la guerra com una manera de fer negoci. Especialment buscaven or ja fos robant-lo a punta de canó en el cas de les joies o extraient les peces dentals dels ciutadans.[5] Sovint, després del pillatge aprofitaven per col·locar parades de productes escassos: tabac, xocolata, licors, plàtans…[6]
https://ca.wikipedia.org/wiki/Mohammed_ben_Mizzian

 

Borrell, el nou ministre anticatalà del PSOE: no el volen ni al seu poble!
Borrell es un gran amic (es manifesten junts!) del grup neofalangista Societat Civil Catalana
“Borrell, la vergonya de la Pobla”, la pancarta apareguda al Pallars
La Pobla de Segur (Pallars Jussà) s’ha despertat avui amb una pancarta contra el nou ministre espanyol d’Afers Exteriors, Josep Borrell. “Borrell, la vergonya de la Pobla”, diu la pancarta penjada en la població on va néixer el ministre, des de fa anys resident a Majadahonda (Madrid).
https://www.elnacional.cat/ca/politica/borrell-vergonya-la-pobla-pancarta_276072_102.html

 

 

La moció de censura de Pedro Sánchez: una provatura per salvar el règim del 78 i el bipartidisme
De Rajoy a Sánchez: l’operació d’Estat de l’establishment espanyol
Ana Patricia Botín, la presidenta del Banc Santander i referent de l’Ibex35, ha celebrat el nomenament de Nadia Calviño com a ministra d’Economia. Diu d’ella que és “una garantia”. Alfredo Pérez Rubalcaba, que fa dos anys va impedir que Pedro Sánchez formés un govern amb els mateixos suports que ha aconseguit ara, també s’ha desfet en elogis cap al nou Executiu. Rubalcaba és abans que res un “servidor de l’Estat”. Pertany a un partit teòricament republicà, però va ser l’artífex del relleu al capdavant de l’Estat en el moment oportú per salvar la monarquia. Rubalcaba forma part del consell editorial del diari El País, que ha esdevingut l’òrgan d’expressió del deep state espanyol. L’1 de juny, l’editorial d’aquest diari es titulava “Un Gobierno inviable” i ara, sis dies més tard, amb un altre director, en aquest cas, directora, el seu editorial es titula “Un buen gabinete”. Fa una setmana, Espanya era un país en decadència democràtica i ara, de sobte, sembla que tot s’hagi tornat de colors, tot i que com hem pogut veure, el vicepresident Oriol Junqueras continua a Estremera passant el motxo. Què és el que ha succeït exactament?
https://www.elnacional.cat/ca/politica/jordi-barbeta-de-rajoy-a-sanchez_276162_102.html

 

 

La moció de censura de Pedro Sánchez i el nou govern del PSOE: una jugada mestra del règim del 78!
Objectius: recuperar els vots que marxaren a PODEMOS i subordinar aquesta organització a la política del PSOE; donar temps a la recomposició de la dreta (PP); aturar el moviment independentista amb falsases pastanagues i mentides per a finalment consolidar el bipartidisme tocat a mort per la corrupció i la lluita per la Independència de Catalunya.
Empraran el sistema de decretar mesures de façana una mica esquerranes per tenir el personal tranquil i satisfet mentre durà l´operació de recomposició del règim unionista i borbònic.
No habrá un anuncio espectacular inmediato pero sí habrá en poco tiempo iniciativas sociales
https://politica.elpais.com/politica/2018/06/07/actualidad/1528394623_335407.html

 

 

Comença el “canvi”!
Els ministres de Pedrito Sánchez (PSOE)
Si parles bé de les mames de qui te paga arribes a ministre!
Visca l´Espanya hereva de l´etern masclisme!
Màxim Huerta: de parlar dels pits d’Ana Rosa a ministre
https://www.elnacional.cat/enblau/ca/televisio/maxim-huerta-qui-es-televisio_275925_102.html

 

 

Iglesias descobreix la naturalesa de Pedro Sánchez: ”Són ministres que agraden al PP i C’s”
El líder de Podemos avisa: “Ha trigat 24 hores a oblidar-se de qui l’ha fet president del govern”
http://www.directe.cat/noticia/775754/iglesias-descobreix-la-naturalesa-de-pedro-sanchez-son-ministres-que-agraden-al-pp-i-c-s

 

Una defensora de la repressió contra el poble català nomenada vicepresidenta del govern de Sánchez i ministra d´Igualtat!
Quan la nova vicepresidenta comparava l’aplicació del 155 amb l’art de torejar
Serà una de les figures fortes del nou executiu de Sánchez
Redacció | El nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha nomenat els ministres que formaran el seu executiu. Alguns noms han generat malestar entre les formacions independentistes, pels seus comentaris i declaracions sobre el procés català com el nou ministre d’Exteriors, Josep Borrell o el ministre de Cultura i Esports, Maxim Huerta. Tampoc ha agradat el fitxatge per Interior del jutge Grande-Marlaska.
En aquesta llista s’hi suma ara la vicepresidenta i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, que va comparar en una entrevista a l’ABC l’aplicació del 155 amb “l’art de torejar”, una pràctica on regna la violència i l’agressivitat. Un paral·lelisme molt desafortunat que desprèn odi i rancúnia cap a Catalunya.
http://www.directe.cat/noticia/775745/quan-la-nova-vicepresidenta-comparava-l-aplicacio-del-155-amb-l-art-de-torejar

 

La mà dreta de Sánchez a la Moncloa va crear el vídeo d’Albiol contra la immigració
Vasos comunicants. Iván Redondo, que serà director de Gabinet del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va ser el creador del vídeo contra la immigració a Badalona que va impulsar la campanya del popular Xavier García Albiol a l’alcaldia.

Consultor i expert en comunicació, llicenciat en Comunicació i Humanitats per Deusto, a Redondo el va fitxar Sánchez després del seu retorn a la secretaria general del PSOE. Redondo ha anat guanyant pes a l’entorn de l’ara cap de l’Executiu espanyol fins a convertir-se en el seu mà dreta a la Moncloa.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/ivan-redondo-video-albiol-badalona_275994_102.html

 

 

 

Grande-Marlaska, expert lingüista: el gallec és un dialecte
El flamant ministre espanyol de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, no només és conegut pels seus posicionaments en contra del nacionalisme —el basc, no pas l’espanyol— i la seva aferrissada defensa de la institució monàrquica, sinó que, gràcies a la feina de recuperació d’hemeroteques que comporta tot nomenament d’importància, també s’ha descobert que l’exjutge és un expert lingüista… que considera que el gallec és un “dialecte”.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/grande-marlaska-expert-linguista-gallec-dialecte_275967_102.html

 

 

Puigdemont, sobre el nou govern de Pedro Sánchez: «No van enlloc. Quina vergonya!»
L’expresident de la Generalitat s’ha tornat a servir de les xarxes social per expressar el seu descontent amb el nou Govern d’Espanya
https://catalunyadiari.com/politica/puigdemont-nou-govern-vergonya?bot#.WxlA2r8bu04.facebook

 

Assessors del PP al poder!
RELEVO EN MONCLOA
Sánchez prescinde de su colaborador más fiel y se inclina por un ex asesor del PP como jefe de gabinete
http://www.lavanguardia.com/politica/20180607/444187959496/sanchez-prescinde-serrano-ruiz-nombra-redondo-jefe-gabinete.html

 

 

 

Luis Planas, ministre d’Agricultura de Sánchez, va homenatjar un sanguinari militar franquista
Fou el 2006, quan Planas era ambaixador espanyol al Marroc
https://www.vilaweb.cat/noticies/luis-planas-ministre-dagricultura-de-sanchez-va-homenatjar-un-sanguinari-militar-franquista/

 

 

Jon Iñarritu: ‘Josep Borrell és el ministre més reaccionari que es pot nomenar’
El senador basc també critica durament el nomenament de Fernando Grande-Marlaska com a ministre d’Interior
https://www.vilaweb.cat/noticies/jon-inarritu-josep-borrell-es-el-ministre-mes-reaccionari-que-es-pot-nomenar/

 

 

El cap de gabinet de Pedro Sánchez va dissenyar la campanya xenòfoba d’Albiol a Badalona
Iván Redondo va assessorar polítics del PP fins que Sánchez el va fitxar per a les primàries contra Díaz
https://www.vilaweb.cat/noticies/ivan-redondo-el-cap-de-gabinet-de-pedro-sanchez-va-dissenyar-la-campanya-xenofoba-dalbiol-a-badalona/

 

 

Grande-Marlaska, el jutge que no va impedir tortures, nou ministre d’Interior de Sánchez
Ha estat magistrat de l’Audiència espanyola i ha protagonitzat diversos casos polèmics
https://www.vilaweb.cat/noticies/grande-marlaska-el-jutge-que-no-va-impedir-tortures-nou-ministre-dinterior-de-sanchez/

 

 

El nou govern del PSC-PSOE supera a PP i Ciudadanos al servei de ´Espanya unionista, capitalista i borbònica a l´Estat espanyol!
El ministre Marlaska, el jutge que va ordenar el segrest d’El Jueves
De perfil conservador, va dirigir des de l’Audiència Nacional espanyola l’atac a la llibertat d’expressió de la publicació per injúries a l’aleshores príncep Felip
http://elmon.cat/politica/ministre-marlaska-jutge-que-ordenar-segrest-del-jueves

 

 

Ciudadanos al poder!
Vicent Partal a VilaWeb
El govern de Pedro Sánchez (PSC-PSOE) el govern espanyol anticatalà i antirepublicà més tenebròs de la recent història espanyola!
Sánchez torna el regal formant un govern tenebrós
«Si hi afegeixes Borrell i les seues obsessions, aleshores la constel·lació de persones que seuran al costat de Sánchez a la taula de govern adquireix una dimensió certament preocupant»
Un dels primers nomenaments que es van saber del govern Sánchez va ser el de Josep Borrell. Quan es va fer públic molts varen pensar que havia estat un error gravíssim, però que segurament seria l’únic. Tanmateix, ahir, després de presentar ell mateix la llista completa, es va comprovar que Pedro Sánchez havia fet el pitjor govern que ens hauríem pogut imaginar, un autèntic esguerro que no saps per on agafar.
https://www.vilaweb.cat/noticies/sanchez-torna-el-regal-formant-un-govern-tenebros-editorial-vicent-partal/

 

 

Un govern “socialista” que molt bé podria ser el de Ciudadanos!
Pedro Sánchez decep amb un govern polèmic i hostil amb aquells que el van votar
Els nomenaments de l’executiu socialista desperten recel a Catalunya i al País Basc
Cinc dies després de ser nomenat president del govern espanyol, Pedro Sánchez va tancar ahir la formació del seu govern, format per disset ministres. Tot i que va poder tombar Mariano Rajoy amb el suport dels partits independentistes catalans, ERC i PDECat, a més d’EH Bildu i el PNB, els nomenaments que ha fet han estat especialment polèmics a Catalunya i al País Basc. De fet, el primer anunci, el de Josep Borrell, ja va despertar recel perquè darrerament s’ha erigit en un crític dels més furibunds contra l’independentisme. Però Sánchez ha anat més enllà.
https://www.vilaweb.cat/noticies/pedro-sanchez-decep-amb-un-govern-polemic-i-hostil-amb-aquells-que-el-van-votar/

 

 

 

Ara que han fet dimitir el lladre que era ministre de Cultura també poden fer dimitir aquells que han honorat els més grans violadors, assassins i torturadors de la història d´Espanya!
Dimissió de Luis Planas, ministre d´Agricultura, responsable de retre un homenatge al criminal general franquista Mizzian!
És un govern PSOE o un govern de Ciudadanos?
Luis Planas nou ministre d´Agricultura del govern del “canvi” va retre homenatge a un dels més grans criminals i assassins franquistes de la Guerra Civil, el general Mohamed Mizzian, especialista en la violació de dones i la més salvatge tortura als republicans i antifeixistes de l´Estat espanyol!
Barbàrie al màxim!
Luis Planas, ministre d’Agricultura de Sánchez, va homenatjar un sanguinari militar franquista
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha designat Luis Planas ministre d’Agricultura. Planas, nascut a València, fou diputat del PSOE al congrés espanyol per Còrdova; conseller de la Junta d’Andalusia i ambaixador d’Espanya al Marroc. El càrrec d’ambaixador li va durar sis anys, entre el 2004 i el 2010, i fou aleshores que va participar en un homenatge molt polèmic, el del tinent general Mohamed Mizzian, un dels militars franquistes més sanguinaris. A final de maig del 2006 es va inaugurar a la ciutat de Nador un museu privat dedicat a Mizzian, en una casa que li havia regalat Franco. Amb nombroses fotos del dictador. I qui en va tallar la cinta fou justament Luis Planas.
https://www.vilaweb.cat/noticies/luis-planas-ministre-dagricultura-de-sanchez-va-homenatjar-un-sanguinari-militar-franquista/

 

 

La última victoria de Mizzian, el general exterminador
El golpista rifeño homenajeado ordenó rematar a los heridos republicanos en Toledo y fue despiadado con las mujeres
“Con el aliento de la venganza de Dios sobre las puntas de sus machetes persiguen, destrozan, matan y embriagados con la sangre la columna avanza”. Así describe el jesuita Alberto Risco, en su libro La epopeya del Alcázar de Toledo, la entrada en la ciudad, el 29 de septiembre de 1936, de las tropas del coronel Mohamed Mizzian, el marroquí que alcanzó la más alta graduación en el Ejército de Francisco Franco. Llegó a capitán general.
https://elpais.com/diario/2006/06/04/espana/1149372011_850215.html

 

 

És un govern de PSOE o de Ciudadanos? Algú m´ho pot aclarir?
“Me cago en el puto independentista”; “Las tetas de anarosa son de premio español” (tuits de Màxim Huerta, nou ministre de Cultura del govern “socialista”espanyol)
Els tuits antiindependentistes i antipolítics de Màxim Huerta
Tant bon punt ha transcendit la designació de Màxim Huerta com a nou ministre de Cultura espanyol han començat a circular per la xarxa els seus tuits antiindependentistes i antipolítics i també contra la reina Letícia que havia escrit en el passat, alguns amb llenguatge groller.
màximhuerta

@maximhuerta
Me cago en el puto independentista

màximhuerta

@maximhuerta
Las tertulias del procés ya son de chascarrillo. Del miedo a la risa.

màximhuerta

@maximhuerta
Las tetas de anarosa son de premio español. #galat5
https://www.elnacional.cat/ca/politica/tuits-antiindependentistes-antipolitics-maxim-huerta_275847_102.html

 

 

Màxim Huerta sobre l’1-O: “Els independentistes ja han aconseguit prou fotos”
El nou ministre de Cultura va acusar els participants en el referèndum de buscar les imatges de repressió per benefici propi
http://elmon.cat/politica/maxim-huerta-sobre-l1-independentistes-ja-han-aconseguit-prou-fotos

 

També m´aniria bé veure la dimissió d´un dels més grans repressors del moviments socials i els partits d´esquerra com a ministre de l´Interior: aquest policia té per nom Ferando Grande-Marlaska.
Pedrito Sánchez (PSOE) nomena un dels més grans repressors del moviments socials i els partits d´esquerra com a ministre de l´Interior: aquest policia té per nom Ferando Grande-Marlaska.
Un gran perill pels drets humans!
Anam ben arreglats!
Crítiques al passat antiabertzale i antirepublicà de Marlaska
L’elecció de Fernando Grande-Marlaska com a nou ministre de l’Interior ha aixecat crítiques a Catalunya, pel seu passat com a jutge amb decisions considerades antiabertzales i de caràcter antirepublicà.
El tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Asens (Comuns) ha manifestat que va coincidir amb Grande-Marlaska com a advocat, i que el recorda “com un dels jutges més antigarantistes”. “És una mala notícia per als drets humans que sigui ministre. Encara recordo el seu vot particular contra l’absolució d’activistes del 15-M en protesta al Parlament”, ha indicat.J
El regidor de la CUP a Girona Lluc Salellas ha recordat que Grande-Marlaska també era el jutge que va enviar a judici els gironins que havien cremat fotografies del rei Felip VI en senyal de protesta. “Recordo molt bé els dies que 20 gironins vam declarar a l’Audiencia Nacional amb Grande Marlaska com a instructor per haver cremat una fotocòpia amb cares dels Borbons. Ens va enviar a judici on, per cert, ens van absoldre. Ni oblit ni perdó. No se puede”, ha indicat.
Marlaska, que va instruir causes contra el dirigent de Bildu Arnaldo Otegi, va ser acusat de no haver impedit tortures, com mostra aquest vídeo d’Euskal Telebista.
Otegi ha recordat que Grande-Marlaska el va empresonar dues vegades. “Missatge rebut”, ha indicat a Pedro Sánchez. Bildu va ser un dels partits que va votar a favor de la moció de censura.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/critiques-passat-antiabertzale-antirepublica-marlaska_275880_102.html

 

 

 

Tots els escàndols de Borrell en un fil demolidor de Sala i Martín
L’economista recorda totes les polèmiques que han esquitxat el nou ministre d’Afers Estrangers espanyol
L’economista Xavier Sala i Martín ha recuperat un fil de piulets demolidor contra el nou ministre d’Afers Estrangers espanyol, Josep Borrell, que va fer després de les seves declaracions polèmiques en un míting electoral del PSC abans de les eleccions del 21-D, quan va dir que calia ‘desinfectar’ Catalunya. Sala i Martín recorda que Borrell va fet befa del físic d’Oriol Junqueras, ja empresonat en aquell moment, i que va dir que ‘s’arribaria a les mans’ si no es frenava l’independentisme.
A més, va fer un repàs de les polèmiques que han esquitxat la carrera política de Borrell, com ara la seva dimissió com a candidat del PSOE per l’escàndol dels seus col·laboradors, el fet que dirigís la Universitat Europea de Florència cobrant un sou del consell d’administració d’Abengoa, fet pel qual també va haver de dimitir. A més, recorda Borrell, no va saber veure la fallida de l’empresa mentre en va ser membre.
Butlletí de notícies de VilaWeb
https://www.vilaweb.cat/noticies/tots-els-escandols-de-borrell-en-un-perfil-demolidor-de-sala-i-martin/

 

 

 

 

 

Volies diàleg? Doncs té Borrell!
Per Bernat Dedéu
Només han calgut dos dies, dos, quaranta-vuit horetes d’aquelles que passen com un constipat de primavera, perquè Pedro Sánchez acabés amb les esperances dels il·lusos independentistes que l’havien fet president. El capatàs socialista ha regalat dos dies, com un parell de bessonets acabats de néixer, als propagandistes de la tribu perquè li cantessin les bondats, i s’abraonessin tots al micròfon per dir allò tan patètic que ja pregonaren amb Aznar quan Zapatero arribà al govern d’Espanya: el que calia ara era fer fora la dreta, perquè aquest noi, en Sánchez, si més no tindrà una mica més de “talante” que en Rajoy. Dos dies, quaranta-vuit hores i ja tenim Josep Borrell de ministre d’Exteriors! Pepe Borrel, el desinfectador de separatistes, l’apologeta de mossèn Junqueras, el paladí del jacobinisme mesetari. Pepe Borrel, investit ministre per Convergència i Esquerra. Felicitats, reietons!
https://www.elnacional.cat/ca/opinio/bernat-dedeu-volies-dialeg-doncs-te-borrell_275406_102.html

 

 

 

 

Ja tenim la Seu plena d´ous!
El que ens mancava per veure del nou govern “socialista”!
La vicepresidenta i ministra d´Igualtat de Pedro Sánchez (PSOE) amb la cultura de la tortura i la sang!
Carmen Calvo será pregonera taurina en Ronda
Ha aceptado la designación del cargo por parte del comité de Tauromundo, para realizar la V Edición del Pregón de la Goyesca
http://www.cultoro.es/actualidad/2017/5/25/carmen-calvo-sera-pregonera-taurina-ronda-23778.html

 

 

Teresa Ribera, ministra de Medi Ambient de Sánchez, responsable de l’escàndol ambiental del Castor
Va avalar la declaració d’impacte ambiental del projecte, que va provocar un miler de terratrèmols
https://www.vilaweb.cat/noticies/teresa-ribera-ministra-de-medi-ambient-de-sanchez-responsable-de-lescandol-ambiental-del-castor/

 

 

 

La guerra que no es veu
Per Enric Vila
La tornada de Josep Borrell deixa claríssim que el PSOE i el PP estan perfectament d’acord. Si Rajoy ha estat substituït ha sigut perquè la corrupció debilitava el discurs espanyol sobre la legalitat que fins ara ha servit per justificar l’Estat davant de l’independentisme. Encara que ERC i PDeCAT intentin vendre la moto que els socialistes volen començar una segona Transició, l’única raó que explica la caiguda de Rajoy és que Madrid necessita continuar la política centralitzadora de manera controlada.
https://www.elnacional.cat/ca/opinio/guerra-no-es-veu_275145_102.html

 

 

 

El “canvi” ja és aquí!
Res de nou sota el sol!
“No és el moment del trasllat de presos a Catalunya”
Miquel Iceta, a la Cadena SER, assegura que el president Pedro Sánchez no farà les concessions als independentistes que temen alguns barons socialistes
El primer secretari del PSC també ha apuntat que ara no és moment de traslladar els presos a Catalunya, precisament per no alimentar la tesi de les concessions.
D’altra banda, el PSOE ha confirmat que els comptes de la Generalitat seguiran intervinguts durant l’inici del govern de Pedro Sánchez fins que la situació a Catalunya es normalitzi del tot. Ho ha dit aquest matí el Secretari d’Organització del partit, José Luis Ábalos, en una entrevista a Antena 3
http://cadenaser.com/emisora/2018/06/04/sercat/1528102512_933123.amp.html?ssm=tw&__twitter_impression=true

 

 

Els ministres de Pedrito Sánchez!
Borrell… És el capitost de la “Brigada Cazacatalanes”, estimat de tots els franquistes i falangistes … amic del GAL i responsable de la merda del règim del 78 que va pactar amb els franquistes (que ara hem d’aguantar per culpa seva). Jo ja vaig avisar per on anava la cosa, fa un parell de dies:
https://www.llibertat.cat/2018/06/la-caiguda-del-pp-i-l-espanya-que-vindra-42311

 

La experta de Pedro Sánchez para Medio Ambiente firmó la autorización del proyecto Castor
Teresa Ribera, exsecretaria de Estado de Cambio Climático con Zapatero, validó la declaración de impacto medioambiental favorable al almacén de gas submarino. La causa que se sigue en un juzgado de Vinaròs (Castellón) podría salpicarle en los próximos meses. Técnicos de su departamento que no firmaron aquel documento han sido imputados por un presunto delito de prevaricación medioambiental.
https://www.vozpopuli.com/espana/Pedro_Sanchez-Partido_Socialista_Obrero_Espanol_PSOE-Teresa_Ribera-Medio_ambiente-Proyecto_Castor-Florentino_Perez_0_823117734.html

 

 

 

“Desinfectar Catalunya” (Josep Borrel, ministre d´Afers Exteriors del govern de Pedro Sámchez i compamy de l´extrema dreta a les manifestacions contra els catalans)
#RacismoPSOE: Borrell pide desinfectar a Catalunya de independentismo
El españolismo crea sorprendentes compañeros de viaje. Si el PSOE se presenta con la derecha catalana más conservadora como es la Unió de Ramón Espadaler, tampoco nos debería sorprender que el ex ministro Borrell participe en manifestaciones organizadas y acompañado por la extrema derecha. Después de estar cerca de esta gente es normal que algunas cosas se peguen, como ha demostrado hoy Borrell al declarar que antes de curar la herida, que según él existe en Catalunya, hay que desinfectarla de independentistas.
Para que no haya confusión reproducimos la infame declaración de Borrell en Ràdio Sabadell: “Hay que desinfectar. Hay que desinfectar para empezar los medios de comunicación. Las cosas no son por casualidad. Si yo viera TV3 todos los días y solo viera TV3 todos los días, yo también sería independentista”.

#RacismoPSOE: Borrell pide desinfectar a Catalunya de independentismo

 

 

 

La experta de Pedro Sánchez para Medio Ambiente firmó la autorización del proyecto Castor
Teresa Ribera, exsecretaria de Estado de Cambio Climático con Zapatero, validó la declaración de impacto medioambiental favorable al almacén de gas submarino. La causa que se sigue en un juzgado de Vinaròs (Castellón) podría salpicarle en los próximos meses. Técnicos de su departamento que no firmaron aquel documento han sido imputados por un presunto delito de prevaricación medioambiental.
https://www.vozpopuli.com/espana/Pedro_Sanchez-Partido_Socialista_Obrero_Espanol_PSOE-Teresa_Ribera-Medio_ambiente-Proyecto_Castor-Florentino_Perez_0_823117734.html

 

 

Els ministres del “canvi”!
Vídeo: Quan Borrell parlava de desinfectar Catalunya
https://www.elnacional.cat/ca/politica/video-borrell-desinfectar-catalunya-mossen-junqueras_275055_102.html

 

 

 

Puigdemont, sobre Borrell: “Rescatar perfils d’odi és el gest que tenien pensat?”
Carles Puigdemont i Casamajó ha escrit:
#JosepBorrell serà el nou Ministre d’Exteriors d’Espanya. Els apologetes en diuen, cofois i pomposos, “un temps nou”. Rescatar perfils d’un altre temps que s’han significat en l’escalada de l’odi, és el gest que tenien pensat per enviar-nos un missatge de fraternal desescalada?
https://www.elnacional.cat/ca/politica/puigdemont-nomenament-borrell-ministre_275058_102.html

 

El nomenament de Josep Borrel, un dels més grans enemics de les llibertats nacionals de Catalunya com a ministre d´Afers Exteriors
Un tèrbol personatge anticatalà a l´alçada de Mariano Rajoy i Albert Rivera!
El PSOE ha tret la pols d’aquell antic lema, ‘OTAN, d’entrada no’; n’ha retirat les sigles de l’aliança atlàntica i hi ha posat Catalunya. És un no preventiu, però un no. En el cas del referèndum del 1986, el no va acabant essent un sí per realpolitik, però en el lema electoral el sí el demanaven ‘en interès d’Espanya’, que ho arregla tot. En el cas català serà més complicat, i el no de moment és a la boca de la major part de dirigents del PSOE i del PSC. Si hi havia ningú que esperava un gest de distensió de Pedro Sánchez, anava ben errat. La primera decisió presa, nomenar Josep Borrell ministre d’Afers Estrangers, és una bufetada a la cara del govern català amb la mà oberta i un desafiament en tota regla, que afegeix dificultats a un diàleg que ni tan sols ha començat.
Una vegada ha passat l’alegria de fer fora el PP, torna la crua realitat. També era una ingenuïtat que el PSOE passaria d’insultar el president de la Generalitat a alliberar els presos. Però una cosa és que el PSOE mantingui els seus principis i una altra que Sánchez provoqui amb gests que saben que ofendran l’independentisme i que són perfectament prescindibles. El líder del PSOE hauria pogut triar un altre ministre, però ha anat a triar el que fa quatre dies deia, en l’acte final d’una manifestació de Societat Civil Catalana, que s’havia de ‘desinfectar’ Catalunya per l’independentisme; o que considerava que era ‘injust per a Marine Le Pen’ de comparar-la amb el president Torra, perquè segons ell Torra és molt pitjor. Borrell no és únicament un espanyolista aferrissat, sinó també un provocador professional de llengua esmolada. Lluny d’aportar distensió, afegirà més llenya al foc.
https://www.vilaweb.cat/noticies/el-psoe-dentrada-no/

 

 

 

La barbàrie anticatanala arriba al poder amb Pedro Sánchez!
El “canvi” del PSC-PSOE!
Pedro Sánchez nomena Josep Borrell, un enemic de les llibertats nacionals de Catalunya igual o pitjor que Mariano Rajoy i Albert Rivera com a ministre d´Afers Exteriors!
Josep Borrell serà el nou ministre d’Afers Estrangers espanyol
Borrell ha protagonitzat diverses sortides de to contra l’independentisme
L’ex-ministre i ex-secretari general del PSOE Josep Borrell tornarà a formar part de l’executiu espanyol. Borrell ha acceptat l’oferta del president, Pedro Sánchez, i es convertirà en el nou ministre d’Afers Exteriors en substitució d’Alfonso Dastis.
https://www.vilaweb.cat/noticies/josep-borrell-sera-el-nou-ministre-dafers-exteriors-espanyol/

 

 

 

«Des de l’octubre del 2017 s’ha procedit gradualment i de manera planificada a desarmar els dos milions i escaig de partisans de la república»
…quina és la perspectiva immediata? Per saber-ho sols cal parar l’orella. Els més reaccionaris ja celebren que l’independentisme ha topat amb la realitat. Ara es tracta de tornar a condicionar la política espanyola, d’exultar un altre cop amb el peix al cove començant de molt avall, com al joc de l’oca quan has tornat a la casella de sortida, de discutir terceres vies que no porten enlloc, propostes de reforma d’estatut que mai no canvien res, i d’ampliar les bases, aquelles bases que no seran mai suficients per a aturar la violència ni impedir el xantatge ni revocar presons, però que justificaran totes les acomodacions i totes les covardies. La política no és, com diuen alguns, l’art del possible sinó l’escletxa per on raja circumstancialment el poder. I el poder és un beuratge tan embriagador que els addictes ho farien tot per copsar-ne un rajolí.
https://www.vilaweb.cat/noticies/il-padrone-e-vivo-mail-obert-opinio-joan-ramon-resina-article/

 

 

 

 

El equipo de Rajoy cobrará pensión durante dos años y será ‘enchufado’ en las comisiones
Algunos miembros del Gobierno podrían llegar a cobrar hasta 6.000 euros mensuales.
El final del Marianismo en una semana, cuando parecía que todo estaba atado para agotar la legislatura, ha supuesto un duro golpe en los bolsillos de los ministros. Sobre todo, para el extitular de Economía, que abandonó un puesto con 200.000 euros de sueldo para coger una cartera en la que ha permanecido 86 días.
Ahora, con una situación tan inesperada, el equipo de Mariano Rajoy intenta buscar una nueva salida institucional y profesional. A pesar de que por el momento no tendrán problemas para generar ingresos en sus cuentas corrientes: cobrarán el 80% de su sueldo durante dos años, y no podrán volver a la empresa privada durante ese período.
Junto con esta ‘pensión indemnizatoria’ (recogida en la ley 74%1980 de los Presupuestos Generales del Estado de 1981), los miembros del antiguo Gobierno de Mariano Rajoy también están intentando ocupar un puesto en algunas de las comisiones del Congreso. Gracias a ello, conseguirían un ‘plus’ de retribuciones por parte de la Cámara. Y todo apunta a que lo harán con éxito: los trámites para que ocupen el sillón ya se encuentran en marcha.
A parte de los sueldos, el PP podría conseguir mayor relevancia pública con estos gestos, evitando pasar a la irrelevancia que tradicionalmente otorga el papel de la oposición. Sobre todo, a tan solo un año de las autonómicas y municipales, en las que la formación conservadora podría obtener un resultado devastador.

 

 

La unitat del PSOE amb els genocides de l´euskera: Ciudadanos, PP i UPN!
Comença el “canvi”!
Sánchez s’estrena com a president manifestant-se contra l’euskera a Navarra
També hi van participar Ciudadanos, PP i UPN
El partit de Pedro Sánchez s’ha estrenat participant en una manifestació en contra de l’euskera a Navarra. Així doncs, el PSN ha encapçalat una manifestació contra la llengua basca al costat de la dreta UPN, PP i Cs.
http://www.directe.cat/noticia/773480/sanchez-s-estrena-com-a-president-manifestant-se-contra-l-euskera-a-navarra

 

 

El “canvi” ja és aquí!
El PSOE posa límits al diàleg amb l’amenaça de la repressió: ‘’Tenim la mateixa postura que ens va fer donar suport al 155’’
Ábalos no descarta cap via per defensar la unitat territorial
@JoanSole_ | Les expectatives posades sobre el canvi de discurs del PSOE ha durat poc més de 48 hores. El secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha respost a la pregunta del president Quim Torra sobre el dret a l’autodeterminació amb unes paraules que signaria el mateix Mariano Rajoy.
http://www.directe.cat/noticia/773582/el-psoe-posa-limits-al-dialeg-amb-lamenaca-de-la-repressio-tenim-la-mateixa-postura-que-en

 

 

 

 

 

L’advertiment de Pablo Hasel als independentistes
Pablo Hasel ha escrit:
El tacto con el que gran parte del independentismo trata a los opresores, explica porqué así nunca seremos una república. Es la mentalidad del esclavo que aún algo consciente de su esclavitud, sigue teniendo síndrome de Estocolmo queriéndose convencer de que el amo no es tan malo
https://www.elnacional.cat/ca/politica/advertiment-pablo-hasel-independentistes_274767_102.html

 

 

 

 

 

Fer fora a Rajoy i el PP no és suficient
La primera limitació té a veure amb el manteniment intacte de tot allò que representa l’herència del franquisme. No és cap novetat desconeguda que a Espanya -més enllà de la renovació obligada per raons generacionals- continuen gairebé intactes els aparells judicials, policials, militars, etc. i les seues vinculacions polítiques i econòmiques. Aquest manteniment dels aparells franquistes, dissimulades pel vel de les votacions periòdiques -condicionades per una llei electoral que dista molt de ser justament representativa-, emergeix de tant en tant en sentències judicials absolutament inassumibles per a una societat moderna, en pràctiques policials repressives reiteradament condemnades pels tribunals europeus, en privilegis militars dignes de qualsevol dictadura i, sobretot, amb el manteniment de les estructures de l’estat al servei dels interessos econòmics d’uns centenars de famílies que són les que han controlat històricament Espanya i que ara continuen fent-ho des dels consells d’administració de les empreses de l’Ibex-35.
La segona limitació té a veure amb la negativa al reconeixement del Dret d’Autodeterminació de les nacions que no es consideren de matriu castellana/espanyola. Una negativa que va ser plasmada en la constitució del 78, atorgant-li a l’exèrcit les tasques per a garantir l’acompliment de la unitat, reforçades per l’autocolp militar del 23 de febrer del 81, continuada amb l’aplicació encara vigent de la LOAPA (llei orgànica d’harmonització del procés autonòmic en les seues sigles en castellà), el rebuig amb escarni inclòs del Pla Ibarretxe, la negativa a pactar un referèndum amb Catalunya i la repressió que ha acompanyat l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola.
http://valenciaextra.com/fer-fora-rajoy-pp-insuficient/

 

 

 

El “canvi” ja és aquí!
Àbalos, l´”home fort” de l´equip de Pedro Sánchez, amb els borbons i a favor de la repressió contra el poble català! Vídeo
Ábalos hace valoración “globalmente positiva” del discurso real
El secretario de organización del PSOE, José Luis Ábalos, ha considerado globalmente positivo el discurso del Rey “en la que queda claro cuál es la inquietud de su majestad”. Además, ha añadido que “nos animó con una frase importante que tieen que ver con la construcción del futuro sin temor del presente. A ese compromiso los socialistas estamos siempre prestos”, ha asegurado.
http://www.abc.es/espana/abci-abalos-hace-valoracion-globalmente-5692675892001-20171225013307_video.html

 

 

Comença el “canvi”!
Àbalos, l´”home fort” de Pedro Sánchez (igual que el PP i Ciudadanos) , equipara el moviment independentista dels CDR catalans amb el terrorisme i demana més repressió!
Ábalos (PSOE) advierte de que los CDR catalanes son el “germen de la kale borroka”
Ábalos (PSOE) advierte de que los CDR catalanes son el “germen de la kale borroka” Pide actuar contra ellos con los recursos del Estado de Derecho porque además de agitar la calle, señalan personas, negocios y partidos. El secretario de Organización del PSOE, José Luis Ábalos, ha asegurado que los Comités de Defensa de la República (CDR) que se han creado en Cataluña son el “germen de la kale borroka” y recuerda que e …Leer mas: http://www.europapress.es/nacional/noticia-abalos-psoe-advierte-cdr-catalanes-son-germen-kale-borroka-20180329111536.html

 

 

Comença el “canvi”!
El PSC-PSOE (Meritxell Batet) declara que el poble català no té dret a decidir (diu No a un futur referèndum) i afirma que tot anirà bé si els autonomistes fan bondat i obeeixen la Llei (la Constitució espanyola)
Meritxell Batet: «No pensem que un referèndum pugui resoldre res»
La portaveu del PSC al Congrés afirma que Sánchez està disposat aixecar la intervenció de les finances de la Generalitat si el Govern té “voluntat de complir la llei”
– La nostra posició sempre ha estat claríssima. Nosaltres no pensem que un referèndum pugui resoldre res. De fet, hem viscut dos referèndums, encara que no hagin estat reconeguts i encara que hagin estat il·legals. I l’únic que han provocat és abocar-nos com a societat a una major confrontació i a problemes de convivència dins de Catalunya. Per a mi això és molt preocupant i crec que hauria de ser un dels objectius principals, precisament, que hauria de combatre el Govern de la Generalitat. Un referèndum al final és intentar guanyar o desempatar una cosa que sabem que està molt igualada. Hem d’abordar el problema i l’anàlisi molt més de fons i buscar grans consensos, no buscar desempatar.
https://www.naciodigital.cat/noticia/156274/meritxell/batet/no/pensem/referendum/pugui/resoldre/res#.WxO_Rq_kdsY.facebook

Molt bé, President!
Quim Torra recorda la sang dels catalans vessada pel tripartit PP, PSC-PSOE i Ciudadanos
Torra, al PDeCAT: “No oblideu que el PSOE ha estat còmplice de la repressió”
El president, Quim Torra, ha intervingut aquesta tarda breument en el consell nacional del PDeCAT on ha fet una valoració de la situació política creada un cop ha prosperat la moció de censura de Pedro Sánchez al Congrés. El president ha expressat la satisfacció davant el relleu de Mariano Rajoy -“ens volien escapçats i resulta que els escapçats són ells i no n’ha quedat ni un”-, però alhora ha reclamat al PDeCAT que sigui exigent amb l’executiu de Sánchez. “No oblideu que el PSOE ha estat també còmplice de la repressió i la involució democràtica d’aquests darrers mesos. Serem molt exigents amb el govern de Pedro Sánchez i espero també de vosaltres aquesta exigència”, ha reclamat.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/torra-pdecat-psoe-sanchez-repressio_274287_102.html

 

 

El règim capitalista, unionista i borbònic paga molt bé els seus gestors!
Rajoy es retira amb 180.000 euros de paga anuals!
(quan es retiri Pedro Sánchez també cobrarà el mateix)
Pensión vitalicia, coche y otros privilegios que tendrá Rajoy como expresidente
El líder del PP tendrá derecho a una serie de prerrogativas a la que ya accedieron Fe El presidente del PP, Mariano Rajoy, tras ser derribado como presidente del Gobierno en una moción de censura liderada por Pedro Sánchez, podrá acceder a las prerrogativas reservadas a los expresidentes del Gobierno, que incluyen elegir entre una pensión vitalicia como expresidente o un sueldo como miembro del Consejo de Estado, una oficina con dos empleados, coche y escoltas. Sin embargo, no podrá percibir la pensión si no renuncia al escaño de diputado del Congreso, según indicaron a Europa Press fuentes oficiales.
Este sueldo vitalicio es de alrededor de 80.000 euros, mientras que el del Consejo de Estado ronda los 100.000 euros y es incompatible con ostentar puestos en empresas. Felipe González y José María Aznar renunciaron a la pensión del Consejo de Estado, mientras que José Luis Rodríguez Zapatero lo eligió.lipe González, José María Aznar y José Luis Rodríguez Zapatero
http://www.publico.es/politica/pedro-sanchez-presidente-pension-vitalicia-coche-otros-privilegios-tendra-rajoy-expresidente.html

 

 

 

Mònica Colomé Corominas
Mònica Colomé Corominas Recordem qui és el PSOE, s’han arribat a mossegar entre ells mateixos. Recordem que són 155, que tenen Guerra-Gonzalez i… Recordem la marxa de tans catalans Maragallistes del PSC. Recordem que l’Iceta és com a mínim equidistant. Ja no recordem la campanya de la OTAN, ja no recordem a Zapatero “aprobaré el Estatut que salga del Parlament”. nO PODEM REFIAR-NOS, NO HAN FET ACCIONS QUE MEREIXIN CONFIANÇA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els “socialistes” del “canvi”
Josep Borrell, un dels més grans enemics de Catalunya i company de viatge dels neofeixistes de Societat Civil Catalana i Vargas Llosa ministre de Pedro Sánchez!
Discurso de Josep Borrell

 

 

 

Comença el “canvi”!
Borrell, un dels més grans enemics de Catalunya i tèrbol personatge que ha donat suport als neofeixistes de Societat Civil Catalana possible ministre del “canvi”!
Borrell, entre els catalans millor situats per entrar al Govern Sánchez
L’exministre Josep Borrell apareix entre els catalans més ben situats per ocupar una de les cadires del consell de ministres de Pedro Sánchez. El veterà dirigent socialista, que va ser també president del Parlament Europeu, figura en el cercle d’homes de confiança que assessoren Sánchez i es perfila com un possible responsable de la cartera d’Exteriors.
Borrell s’ha destacat els darrers mesos en la primera línia política del debat català arran el protagonisme que ha assumit en actes organizados per Societat Civil Catalana, El passat 6 d’octubre va protagonitzar junt al premi Noble Mario Vargas Llosa l’acte que aquesta organització va celebrar a Barcelona rere el lema Prou, recuperem la sensatesa.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/borrell-ministre-sanchez-batet-vegara_274338_102.html

 

 

 

 

Els espanyols ja tenen President!
Hi haurà alguna diferència amb els anys de gestió del règim capitalista, unionista i borbònic feta per Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero?
Pedro Sánchez: “Catalunya seguirá siendo España”

 

Recordatori per a desmemoriats
Per a copsar tot el significat de les diferents pastanagues polítiques espanyoles i catalanes la CUP recomana la lectura dels tres llibres de Xirinacs “La traïció dels líders”.
La CUP avisa Torra que pactar un Estatut dins de la Constitució seria una “traïció”
“Recomano la lectura de ‘La traïció dels líders’ de Xirinacs”, ha recomanat el diputat Carles Riera
http://elmon.cat/politica/cup-avisa-torra-que-pactar-estatut-constitucio-sera-traicio

 

 

Comença el “canvi”!
Iceta (PSC-PSOE) afirma que l’acostament a Catalunya dels polítics empresonats “no està sobre la taula” de Sánchez

 

Anna de la Mota ha escrit:·
A ERC i al PDCAT, va haver un Referèndum per la Independència, i vam guanyar la República, ja us heu oblidat?. I els exiliats i els presos polítics?. No teniu vergonya. Tothom sap que el PP i el PSOE són iguals

 

Toni Bennàssar Moyà ha escrit:
Recordau que darrera cada lletra del 155; darrera l’empresonament dels presos polítics i la persecució dels exiliats, hi ha hagut, i hi ha, l’aprovació expressa del PSOE de Pedro Sánchez. Contra els repressors: ni oblit, ni perdó. PP-PSOE-Cs han estat, són, i seran, el mateix partit; i, per tant, per mi, són el mateix enemic.

 

“El canvi de consellers és abaixar-se els pantalons, una claudicació i un sotmetiment a l’Estat espanyol” (Carles Riera –CUP) – Vídeo
El diputat de la CUP acusa el govern de Torra de treballar “per recuperar l’autonomisme” i JxC i ERC de “negociar engrunes al Congrés”
https://www.rac1.cat/programes/el-mon/20180530/443943466268/entrevista-a-carles-riera-minut-a-minut.html

 

L´”independentisame” autonomista principatí arriba a les seves quotes màximes d´indignitat acceptant els dictats de l´Espanya unionista i borbònica!
La CUP acusa JxCat i ERC de “màxima claudicació” davant l’Estat
El diputat de la CUP Carles Riera ha acusat Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana (ERC) de “màxima claudicació” davant l’Estat amb els nous nomenaments de consellers i d’anar en el “camí oposat” a l’1-O. En declaracions a ‘El Món a Rac 1’, Riera ha valorat que el canvi de consellers a l’estranger o a la presó que va anunciar aquest dimarts el president Quim Torra és el “punt culminant d’una seqüència de claudicacions i acataments davant l’Estat”. Ha assegurat que el govern espanyol estava “contra les cordes” des d’un punt de vista jurídic i legal i ha considerat que Torra tenia “legitimitat per insistir” en el nomenament dels anteriors consellers. Davant d’això, ha lamentat que el president de la Generalitat, “sense prestar major batalla”, modifiqués el govern i rebés l'”aplaudiment” de l’Estat. Per tot això, Riera ha afirmat que les relacions entre la CUP i JxCat i ERC es troben “en el pitjor moment” dels darrers mesos. “Torra li dona la raó a Ciutadans i PP”, ha sostingu
Riera diu que les relacions entre els cupaires i les dues formacions independentistes estan en el “pitjor moment” dels darrers mesos
http://elmon.cat/politica/cup-acusa-jxcat-erc-maxima-claudicacio-davant-lestat

 

 

 

La CUP avisa ERC i PDeCAT que no canviarà la situació dels presos amb Sánchez
https://www.elnacional.cat/ca/politica/cup-mocio-censura-sanchez-erc-pdecat_273057_102.html

 

 

 

 

 

No ens deixen posar el president que volíem? Va, vinga; el canviem.
No ens deixen posar els consellers que volíem? Va, vinga: els canviem.
Però ara, ara que tenim govern, ara ens plantarem! Que ens plantarem, eh?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!