Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí a la Carta-manifest de Carles Castellanos (Poble Lliure-CUP) COMPLIR LES PROMESES DE L’1 D’OCTUBRE

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí a la Carta-manifest de Carles Castellanos (Poble Lliure-CUP) COMPLIR LES PROMESES DE L’1 D’OCTUBRE

L´històric dirigent del MDT i militant de Poble Lliure (CUP) ha escrit: COMPLIR LES PROMESES DE L’1 D’OCTUBRE

Les promeses de l’1 d’octubre no s’han complert encara: la declaració de la Independència la tenim suspesa.
Jo ja havia dit abans del dia 10 que no veia clara aquesta fórmula de Declaració “diferida” i també després del dia 10 vaig criticar la manera com s’havia fet.
I HEM DE SORTIR D’AQUEST EMBOLIC.
Convocar eleccions autonòmiques seria un error. Hi ha un cert nombre de gent que es pensa que convocant eleccions autonòmiques podríem resoldre la situació actual. Jo crec que seria un error que ens tornaria a posar uns quants anys enrere i que convertiría en inútil l’1 d’octubre tot l’esforç d’aquell dia i dels dies posteriors.
LES UNIQUES ELECCIONS QUE S’HAN DE CONVOCAR ARA SÓN ELECCIONS CONSTITUENTS, UN COP LA REPÚBLICA CATALANA INDEPENDENT JA HAURÀ ESTAT PROCLAMADA.
Cal, doncs, fer una declaració d’independència tal com s’ha promès però per a poder-la portar a terme CAL SUPERAR UNS ERRORS del moment actual.
– En primer lloc, cal defensar fermament la validesa del referèndum (amb més d’un 90% de vots afirmatius).
– En segon lloc, cal fer la Declaració d’independència fonamentant el moment amb la máxima mobilització popular. Pensar que la decisió del parlament no ha de comptar amb el suport explícit del conjunt de representants del poble català i basar-ho tot en l’acció del President i dels grups parlamentaris, és abandonar l’element de mobilització que ens ha permès avançar fins ara.
– En tercer lloc, un altre error és la manca de previsió davant la repressió de l’estat espanyol. És un error que hagi sorprès massa gent aquesta qüestió. I no veure prou el carácter important de “guerra psicológica” de moltes actuacions.
CAL PREPARAR NOVES MANERES I MITJANS. Tot mantenint el caràcter pacífic, democràtic i inclusiu de les nostres mobilitzacions haurem de preveure, d’ara endavant, que estiguin ben protegides de posibles molèsties de grups franquistes etc. No podem anar amb el lliri a la mà i hem de millorar la nostra organització i coordinació, arrelant a totes les comarques en estructures concretes de defensa de la República catalana.
Les experiències dels darrers dies ens han mostrat, d’una banda, les nostres grans possibilitats, però també aquesta necessitat de millorar les nostres formes de treball i d’organització.
https://www.facebook.com/miquel.lopezcrespi/media_set?set=a.10214525526240711.1073744454.1497212784&type=3&pnref=story

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *