DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA “DIFERIDA”? – SI ES FA, EL TERMINI HA DE SER MOLT I MOLT CURT. – Per Carles Castellanos, Poble Lliure (CUP)

DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA “DIFERIDA”?
– SI ES FA, EL TERMINI HA DE SER MOLT I MOLT CURT.


– Per Carles Castellanos, Poble Lliure (CUP)


Aquests darrers dies hem pogut llegir opinions diverses sobre la Declaració d’Independència i tot sembla indicar que la proposta que es podria aprovar demà al Parlament seria una mena de “declaració diferida” a l’espera d’una negociació internacional important.
Es manté la voluntat de fer la Declaració d’Independència però la seva aprovació definitiva podria tenir lloc al llarg dels dies següents i després d’un lapse de temps de negociació fixat prèviament. Hem fet el referèndum, l’hem guanyat i es declararà la independència, aquesta és la relació principal dels fets que assoliran la seva concreció.
D’entrada vull dir, però, davant aquesta possible decisió, que no la veig gaire encertada en la situació actual, per diverses raons; la més important, que així es pot donar massa temps a l’enemic per a preparar les seves estratègies contràries.
En les condicions actuals, tanmateix, cal partir de la constatació que qualsevol decisió respecte a la Declaració d’Independència és, pel que fa als diferents factors polítics, sempre controvertida, amb aspectes positius i negatius; no existeix una decisió sense inconvenients si es manté, com és el cas, la voluntat de portar-la a terme amb un calendari delimitat. És per això que, si es pren aquesta opció de declaració diferida, considero fermament que seria imprescindible que el temps de dilació sigui molt i molt breu.
Si el termini s’allarga més d’una setmana, per exemple, els inconvenients que he assenyalat més amunt podrien augmentar innecessàriament.
A l’hora de situar-nos davant aquesta decisió hem d’entendre finalment que es tracta d’un acord que s’ha pres col·lectivament i després d’una reflexió seriosa, i pensant en quina podia ser la millor solució per al conjunt del nostre moviment, tot aprofitant l’expectativa internacional de la negociació que pot ajudar a evitar algunes arbitrarietats. Per això és important partir de la certesa que en el moment present, després de les experiències que hem viscut conjuntament, no hi ha espai per a cap mena de desconfiança, més enllà de la lícita discrepància política.
Per tot plegat DEMÀ DIA 10 D’OCTUBRE HI SEREM DONANT SUPORT A LA DECLARACIÓ i a les actuacions i mobilitzacions que anirem decidint, aprofitant els avantatges de la decisió i alhora minimitzant-ne els desavantatges.
Unitat i força.
Cal que donem suport demà a la Declaració d’Independència.
Per la Independència, per la República catalana.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *