Literatura catalana moderna - Illes

Blog de l'escriptor Miquel López Crespí

5 d'octubre de 2017
0 comentaris

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí al Manifest per la declaració d’Independència

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí al Manifest per la declaració d’Independència

I ara, la declaració d’independència.
Després del resultat del referèndum d’autodeterminació sobre la independència de Catalunya del dia 1 d’Octubre, que dona una victòria contundent del Sí.
Atesa la repressió violenta dels drets fonamentals per part de les forces policials comandades per l’estat espanyol.
Obeint la Llei del Referèndum aprovada pel Parlament de Catalunya que fa del referèndum un acte polític vinculant.
Amb respecte pels sacrificis i lliçó de dignitat que els ciutadans de Catalunya van mostrar l’1 Octubre, protegint el dret a vot i exercint el dret a l’autodeterminació.
Els sota-signants exigim que el Parlament de Catalunya proclami la República catalana independent en els terminis que marca la llei tal com va afirmar el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, el dia 1 d’Octubre a la nit, això és, 48 hores després de la proclamació del resultat definitiu.
La comunitat internacional només reaccionarà si el Parlament i el govern compleixen els seus compromisos.
L’única negociació possible amb l’Estat espanyol és posterior a la proclamació de la República Catalana i només en relació al reconeixement de la República Catalana independent.
L’única manera de fer possible la supervivència de les institucions catalanes és sostenint-les en la voluntat popular expressada l’1 d’octubre i amb la majoria del Parlament sorgida el 27 de setembre del 2015.
Donem suport als nostres representants en el compliment del mandat de declarar la independència, decisió presa pels catalans en referèndum. Aquesta decisió no pot dilatar-se, i menys quan l’Estat està conculcant greument els drets dels ciutadans, processant els seus servidors públics i utilitzant la violència i l’amenaça.
En aquest context de repressió i intervenció, qualsevol cosa que no sigui declarar la independència significa acceptar la submissió, el retrocés i l’empobriment. Només la República Catalana obre la via cap a la llibertat, el progrés i la prosperitat.
Barcelona, 5 d’octubre de 2017
https://proclamacio.cat/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!