Literatura catalana moderna - Illes

Blog de l'escriptor Miquel López Crespí

12 d'agost de 2014
0 comentaris

L’ATZUCAC DELS INCOMPETENTS: “sense referèndum, sense declaració d’independència i sense eleccions anticipades”

Preparem la DUI en els nostres cors perquè CIU i Mas es renten les mans de defensar Catalunya a ultrança.

L’ATZUCAC DELS INCOMPETENTS: “sense referèndum, sense declaració d’independència i sense eleccions anticipades”

Maiol Sanaüja

No vull pensar que la il·lusió sostinguda durant tot aquest temps per milers de compatriotes pugui veure’s estroncada per la incompetència de dos dirigents que han estat votats per complir allò que han promès fer.

No vull imaginar-me que Mas i Junqueras demanin a l’ANC i a Òmnium Cultural que converteixin el 9N en un mirall de les consultes populars entre 2009 i 2011.No podem viure una tardor sense referèndum, sense declaració d’independència i sense eleccions anticipades. I si arribem a aquest atzucac, començarà la implosió.”—————— 

“Opinió Maiol Sanaüja” extret de notícies del Racó Català:http://www.racocatala.cat/opinio/article/34322/la-implosio

La implosió

Maiol Sanaüja 11.07.2014 15.45 h
Defineix el diccionari de la llengua catalana que la implosió és l’«acció d’esbotzar-se, de rompre’s de fora a dins». És exactament això el que pot passar a Catalunya si els dirigents que han votat el poble català no saben ni volen sortir de la gàbia espanyola.
A 4 mesos per al 9N, no s’ha fet cap reglament per discernir amb quins resultats es guanya o es perd; la ciutadania no sap quina sindicatura electoral gestionarà el cens per enviar la targeta censal a cada llar catalana ni com hom al·legaria la indisponibilitat envers les responsabilitats de la mesa que li fossin manades; no disposem de cap llei que blindi el fet de consultar al poble català sense que l’Estat espanyol ho pugui prohibir; ni tampoc sabem quan se signarà el decret de convocatòria. És a dir, tota aquesta opacitat no és culpa de Madrid, sinó del diletantisme del govern de Mas amb el suport parlamentari de Junqueras.
Goethe deia que si cadascú neteja la seva vorera, el carrer estarà net. Doncs si el poble català està mobilitzat per poder votar, els dirigents que han de permetre-ho no poden no saber com fer-ho. Així mateix, des del 12 de desembre de 2013 hi ha hagut temps suficient per dissipar tots aquests dubtes; això no obstant, Mas i Junqueras han preferit regalar-se un parèntesi electoral per mesurar-se la força anant separats a les eleccions europees del proppassat maig. Per tant, liquidat l’estiu, sembla que arribarem al setembre i tot es farà a corre-cuita i malament. I acte seguit, començaran a caure els esdeveniments, en cascada.
Si Mas i Junqueras no fan el referèndum tant sí com no, faran una declaració d’independència aprofitant que sumen més de 68 escons? I si no volen fer-la, i prefereixen posar una nova pastanaga anomenada “plebiscitàries” (que són eleccions autonòmiques, atès que escollim diputats autonòmics), no saben que l’Estat espanyol té mecanismes suficients per bandejar els partits que atemptin contra la indissoluble unitat de la nació espanyola? Per què aquestes dues preguntes no les formulen els periodistes que els entrevisten? Per què cap tertulià no en parla?
No vull pensar que la il·lusió sostinguda durant tot aquest temps per milers de compatriotes pugui veure’s estroncada per la incompetència de dos dirigents que han estat votats per complir allò que han promès fer.No vull imaginar-me que Mas i Junqueras demanin a l’ANC i a Òmnium Cultural que converteixin el 9N en un mirall de les consultes populars entre 2009 i 2011.No podem viure una tardor sense referèndum, sense declaració d’independència i sense eleccions anticipades. I si arribem a aquest atzucac, començarà la implosió. 

Maiol Sanaüja 11.07.2014 15.45 h

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!