25 de febrer de 2014
Sense categoria
0 comentaris

Futbol

Autoreflexió crítica

Un dia més el món del futbol ens recorda el gran negoci que simbolitza.

No vull fer restriccions (no generalitzar), però molt temptador passar revista d’un cas tant fresc com el del Barça… La gestió d’un senyor ha anat desgastant una etiqueta prestigiosa (“més que un club”), desfigurant l’essència dia a dia (vincles amb règims totalitaris, incompliments de promeses, comprar vs formar, frau fiscal…) i perdent el valor afegit més gran que ha tingut el Barça en molt de temps (J.G). Lamentable! Especialment pels que veiem en aquesta etiqueta l’aval per formar part d’aquest club i  per sentir-nos orgullosos…

Mentre les elits del futbol mundial només es preocupen pels seus interessos i per dirigir a societats rentables, nosaltres, la gent, som els únics cecs (idiotes) que sentim uns colors descolorits. Per diversió pròpia, vinculació inconscient i/o subliminal, o d’altres motius… seguim sent còmplices d’aquesta historia.

Reconec que el futbol es molt emocionant i divertit. També penso que es bo tenir distraccions i gaudir de l’esport i del bon joc. Esta molt bé sentir uns colors, viure els partits, saborejar les victòries, patir les derrotes… Tot plegat té el seu encant!

Per contra, crec que té un fons molt absurd i simplista. Es el resultat d’un sistema € i reflex d’una societat que sembla condemnada a la involució…             Simplificant al màxim (sense entrar en matisos), podem dir que adorem a persones que corren i xuten una pilota (no resto mèrit), però contrasta amb la situació que viuen molts altres professionals, que amb prou feina tenen un treball amb unes condicions precàries, o es troben a l’atur patint dia a dia la incertesa del seu futur.

Racionalment, es molt trist que l’esperança d’un país hagi de ser un Mundial (“o novo Brasil”) i que surti més gent al carrer quan es guanya una Eurocopa que quan es produeixen atacs als drets dels ciutadans.

TOT perd el sentit quan la passió deixa pas a la vinculació interessada! Futbol si però no a qualsevol preu!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!