NOSAL3 en som + de tres

Agenda ludicombativa comentada.

Xúquer Viu Informa: 1.- Declaracions de Cotino. 2.- Jornades Directiva Marc de l’Aigua. 3.- Presentació del llibre “Participar. Com incidir en les decisions del territori”

 

 

 

 

 

 

Amics i amigues de Xúquer Viu,

Us informem de tres qüestions:

– Les sorprenents declaracions sobre aigua del nou conseller d’Aigua, Medi Ambient i Urbanisme Juan Contino en una entrevista publicada el passat dia 6.

– Unes jornades sobre la Directiva Marc de l’Aigua que tindrà lloc els dies 2 i 3 d’octubre a Madrid.

– La presentació el proper 22 de setembre d’un llibre sobre territori on ha col•laborat gent de Per l’Horta.

__________________________________________________________________

1- DECLARACIONS DEL CONSELLER D’AIGUA I MEDI AMBIENT JUAN CONTINO:

“En Alicante se necesita agua y en la provincia de Valencia hay aguas sobrantes. No se trata, por tanto, de traer lo que allí se necesita sino de traer lo que allí sobra. En Valencia sobra agua y es justo que se reparta con Alicante.”

“En España hay una realidad incuestionable. Existe una cornisa cantábrica que es húmeda y en la que hoy vive la misma gente que hace 50 años. En la Comunitat Valenciana, en ese período, nuestra población ha aumentado en un millón y medio de personas como mínimo. Antes, la gente quería vivir cerca de los ríos, pero la realidad actual es que las personas buscan el sol y el clima antes que el río. Como políticos, tenemos la responsabilidad, dado que la técnica nos ayuda, de trasvasar el agua de donde está adonde la gente quiere vivir.”

 ENTREVISTA ÍNTEGRA PUBLICADA EN ELS DIARIS LEVANTE I INFORMACIÓN DE ALICANTE EL 6 DE SETEMBRE DE 2009

 LEVANTE

INFORMACION DE ALICANTE

2- JORNADES SOBRE LA DIRECTIVA MARC DE L’AIGUA A MADRID EL 2 I 3 D’OCTUBRE

Us adjuntem el programa complet de les Jornades organitzades per la Fundació Nova Cultura del Agua en relació amb les claus de l’aplicació de la Directiva Marc de l’Aigua en Espanya, que tindran lloc a Madrid el 2 i 3 d’octubre de 2009.

Com sabeu, ja hauriem d’estar discutint l’esborrany de pla de conca, però les coses van molt retardades. Per això, ara és un bon moment per possar-mos al dia i adquirir els coneixements, conceptes i informació. Aquestes han estat pensades per posar el coneixement tècnic a l’abast de les organizacions, asociacions i moviments socials sense ànim de lucre que defensen els ecosistemes aqüàtic i la protecció del medi ambient.

__________________________________________________________________

 3- PRESENTACIÓ DEL LLIBRE SOBRE PARTICIPACIÓ EN DECISIONS QUE AFECTEN AL TERRITORI EL 22 DE SETEMBRE AL CENTRE OCTUBRE DE VALÈNCIA

 El proper dimarts 22 de setembre, a les 19’30 h. tindrà lloc la presentació del llibre Participar. Com incidir en les decisions que afecten el territori.

 En l’acte intervindran:

 Maria Lluïsa Dubón, consellera de Territori del Consell de Mallorca

Ramon Arribas, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (Generalitat de Catalunya)

Antonio Montiel, advocat i membre del comitè assessor del llibre

Jordi Romero-Lengua, ambientòleg i membre de l’equip redactor

 

 

 

 

… Ho sentim, però el programa complet de les Jornades de sobre la Directiva Marc de l’Aigua les hem “perdudes”, no sabem com. Si esteu interessats, només caldrà que entreu al web de Xúquer Viu, enllaçat a la columna de la dreta. Perdó i que passeu un bon diumenge!

PD. Per cert, les declaracions de Cotino… sense comentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.