NOSAL3 en som + de tres

Agenda ludicombativa comentada.

TRADUCCIÓ: ?Si no millora l?educació és perquè no volem? de José Antonio Marina.

         Em sento una persona afortunada. He tingut l’oportunitat que tot educador somnia: elaborar uns programes educatius que comencen amb el naixement i acaben en complir 16 anys. I fer-ho sense cap coacció, deixant-me guiar per clars objectius educatius, és a dir, ètics.

         No es tracta d’ensenyar matemàtiques o anglés, sinó d’ajudar a que el xiquet o xiqueta desenvolupe els seus grans recursos intel·lectuals, emocionals, executius, ètics. Ara sabem que la major part dels trets personals s’aprenen. S’aprenen la passivitat o l’activitat, la valentia o la covardia, l’optimisme o el pessimisme, la resistència o la vulnerabilitat, la sociabilitat o la insociabilitat, el pensament crític o la docilitat del ramat, la curiositat o el desinterés. Incloure totes aquestes possibilitats en la dinàmica educativa, sense ensurts, sense canvis legals,sinó mitjançant un intel·ligent projecte d’assimilació i aprenentatge personals, em sembla la nova frontera educativa. Per a millorar l’educació no és tan necessari el finançament com una millor gestió dels recursos. Si no millora l’educació és perquè no volem. No es tracta de lamentar-se, sinó d’assumir la responsabilitat educativa de tothom, amb energia.

         En quatre anys podem passar de l’actual33% d’alumnes que abandonen prematurament el sistema escolar al 10% que planteja com a objectiu la Unió Europea. Els docents són la consciència educativa de la societat, pel que la seua responsabilitat i compromís són primordials. El sindicalisme desenvolupa un paper molt notable no només per exigir o defensar els drets laborals, també per treballar per l’excel·lència del professional com a motor  del canvi social.

         Introduir qualsevol canvi en el ‘sistema educatiu’ em sobrepassa. Hi ha massa estructures legals, polítiques, ideològiques, mentals com per a que una iniciativa individual triomfe. Per això, he dirigit aquest programa als pares, fundant la “Universidad de Padres (UP) on-line” que aquest any comença la seua cinquena edició.

José Antonio Marina – Rector dela “Universidad de Padres on-line”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.