NOSAL3 en som + de tres

Agenda ludicombativa comentada.

TRADUCCIÓ: ¿On s’amaga? de Toni Garcia de Dios – Público.

¿On s’amaga?

El cas Gürtel converteix a Camps
en un polític fantasma

 

TONI GARCÍA DE DIOS – Valencia -16/04/2010 01:00

La foto: l’ombra del President en un
acte oficial, per Juan Navarro

 

 

 

 

 

            ¿On està el president? És la pregunta més repetida en els últims mesos, l’endevinalla en els mentiders valencians. ¿Brasil, Estats Units, Brussel·les? I és que l’agenda de Francisco Camps en el País Valencià és cada dia menys notòria i és difícil trobar-lo en un acte públic. Fins i tot les seues sobtades fugides fan canviar el calendari parlamentari per a quadrar les seues obligades compareixences a Les Corts.

            Ahir mateix s’acomplia un any d’una de les aparicions que feren que Camps s’ho pensés dues vegades abans de presentar-se en públic. Fou en l’acte de la Santa Faç en Alacant. Allà hagué d’escoltar com el ridiculitzaven al crit de “trajes para todos”. I tal vegada en eixe moment el president decidí enrocar-se en ell mateix.

            La seua primera, i última aparició en el País després de l’alçament del gros del sumari del cas Gürtel fou aquest dimarts, en un acte pensat per a vanagloriar al Molt Honorable. Tingué lloc en el Palau de la Generalitat i estigué arropat per tot el seu govern i més d’un centenar d’alcaldes.

            La convocatòria oficial parlava d’un balanç de les inversions de la Generalitat en els municipis. Però consistí en una exaltació de Camps en les seues hores més baixes des de que conquistà el poder. Allà, arribà, veié, i fugí dels mitjans de comunicació, una cosa usual.

            Aquest mes, Camps no ha participat en cap acte públic i en el que va d’any són més sonades les seues visites a l’exterior que la seua assistència a cites en el País. Des de finalsde 2009 ha viatjat en nou ocasions a l’estranger, bé siga per a visitar el parc Ferrari World en Abu Dhabi, o inaugurar una oficina de l’Institut Valencià de l’Exportació en Brasil, oberta des de 1997. Fins i tot s’ha traslladat dues vegades a Nova York a firmar un conveni amb Microsoft.

            Precisament, acaba de passar per Brussel·les com un fantasma. Esquivant a la premsa, arribà a atrinxerar-se en una petita sala del Parlament Europeu en la nit del dimecres durant algunes hores. Tot això, a pesar de que les seues reunions, amb responsables de les institucions i eurodiputats afins, havien conclòs. Els periodistes hagueren deconformar-se en mig d’una escala amb unes breus declaracions contra el Tribunal Constitucional i el Govern pel recurs interposat per Cultura contra l’enderrocament del barri del Cabanyal. Els seus responsables de premsa s’asseguraren, arribant a agafar pel braç a algun periodista, de que assumptes com la trama Gürtel no foren motiu de preguntes, informa Daniel Basteiro.

            Ahir, quan el Suprem reobrí la seua causa , desaparegué sense deixar rastre.”Em diuen que ha passat per ací”, assegurà un membre del seu Gabinet en la zona en la qual els periodistes esperaven, sense èxit, que deixés d’amagar-se. Hui tampoc podria estar en l’Estat espanyol. Al tancament d’aquesta edició, es trobava retingut en Brussel·les, davant la impossibilitat de prendre un avió pel núvol de cendra en Islàndia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.