NOSAL3 en som + de tres

Agenda ludicombativa comentada.

TRADUCCIÓ: “Milers de valencians clamen pel Cabanyal” Público

Milers de valencians

clamen pel Cabanyal

Tots els partits, excepte el PP,

participen en la marxa veïnal

 

TONI GARCÍA DE DIOS – VALENCIA – 01/02/2010 00:30

            Cirila té 76 anys, ha passat per huit operacions distintes i viu sola (i sense veïns) en una casa que l’Ajuntament de València vol enderrocar per a prolongar l’avinguda de Blasco Ibàñez fins el mar. Ahir eixí al carrer per unirse a les veus que clamaven contra la prolongació que es vol fer desaparèixer el lloc on resideix des de fa més de 40anys. Cirila, amb llàgrimes als ulls i una alegria manifesta a causa de l’èxitde la convocatòria, portava una pancarta juntament a altres veïns històrics del Cabanyal, en la manifestación contra l’enderrocament de llurs cases.

            Cirila fou una de les milers de persones (30.000 segons l’organització i 3.000 per a la Policia Local) que recorregueren els carrers de l’enclau marítim en la major mobilització que es recorda en aquest barri històric.

            La manifestació, lúdica i emotiva, començà amb la presència de molts veïns visiblement emocionats que agraïren el suport dels ciutadans que s’apropaven al seu pas, aplaudint des de les voreres. I és que, com afirmava Carme, veïna del barri des de fa anys,”açò ens fa sentir que no estem equivocats i que no estem sols”.

            A la capçalera de la manifestació, despuntaven els qui critiquen que l’alcaldessa els menysté.”Per a Rita no existim”, es definien amb ironia alguns membres de la plataforma Salvem el Cabanyal, veïns del barri i responsables de la marxa.

Suport institucional

            Darrere la riuada de veïns,seguien en la marxa milers de persones arribades de tot València i de pobles de l’àrea metropolitana, col·lectius socials i representants de tots els partits polítics excepte el PP.

            La portaveu de la plataforma Salvem el Cabanyal, Maribel Doménech, es mostrà “molt contenta per l’alta mobilització social” a la vegada que destacà “la necessitat de la unió de totes les foces polítiques i socials ja que aquesta és una lluita que continua, que està en un procés judicial i que deu finalitzar amb la rehabilitació del barri per al gaudi de tots els valencians i valencianes”.

Moments emotius

            La marxa, que transcorregué sense incidents, tingué diversos moments emotius. Al seu pas pel carrer de la Reina, una dona aplaudia els manifestants mentre era vitorejada per centenars de joves. Ella no podia baixar a la concentració, per la seua avançada edat, però des del seu balcó volia manifestar el seu suport incondicional al moviment de resistència a un pla que vol destruir 450 cases d’interés històric.

            En acabar la manifestació,els veïns celebraren l’èxit de la convocatòria en els bars del barri, on va correr el cava a l’espera d’una solució positiva per al Cabanyal. Almenys ahir,Cirila se sentí més acompanyada que mai i el barri trobà el suport en massa de la societat valenciana.

 

Les fotos si que són nos3… l’article… 
Una manifestació ben emotiva… i a veure si ja comença a servir per detindre l’afany devorador de l’Ajuntament de València.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.