NOSAL3 en som + de tres

Agenda ludicombativa comentada.

Comentaris del 23, 24 i 25 d’abril.

         Se’ns torna a acumular la feina.Comentaris dels actes, concerts,  manifestacions, trobades, a més de llibres llegits… començarem pel divendres passat i fins que ens cansem… la resta més endavant.

         El darrer cap de setmana també va estar ple d’actes commemoratius, reivindicatius i festius; començarem el divendres,23 d’abril  a la plaça del Tirant lo Blanc de l’Alcúdia, on es concentraren La Colla La Rosca de Tabal i Dolçaina, el Grup de Dansa i El Bolero de l’Alcúdia, el ball dels Cabuts i la muixeranga ElsNegretsacompanyats per unes desenes de persones que gaudirem de les músiques, els balls, les figures i els castells. Els Tornejants, que estaven anunciats, no van poder assistir i van excusar la seua absència. Vam estar patint tota la vesprada perquè l’acte era per a les 20:30 hores i havia estat plovent a ramalades intermitents. A l’hora programada ja feia una estona que havia deixat de ploure. Menys mal, vam respirar alleujats.

         En acabar, vam poder trobar vehicle per anar al concert de la Trobada d’Escoles a Manuel, i des d’ací agraïm a Nel, el dolçainer de Sueca la companyia i el trasllat. Destacar l’actuació de Senior i el Cor Brutal. El seu directe impacta a qui no els coneix i adelita a qui ja els ha escoltat… impressionants! Quedem pendents de l’edició del seu nou disc, del qual ens van oferir algunes peces, a més d’algunes ja clàssiques del primer disc (“L’experiència gratificant de Sènior i el Cor Brutal”).

         Dissabte 24 d’abril de matí acudirem per participar en una Jornada Pública, convocada per Xúquer Viu i que portava per títol. “El nou pla hidrològic del Xúquer: el futur del Xúquer i de l’Albufera en joc” a Albalat de la Ribera. La presentació i benvinguda a la Jornada a va córrer a càrrec de Joan Baptista Ferrando (Alcalde d’Albalat). La jornada es va dividir en dues parts. A la primera, “El nou pla hidrològic, diferents visions”, van participar Juan José Moragues,president de la Confederació Hidrogràfica de Xúquer; Alberto Hervàs, de la Sèquia Real de Xúquer i Gregorio López Sanz, de l’Asociación para la Conservación de los Ecosistemas de la Manchuela-Xarxa per una nova cultura de l’aigua. A la segona, titulada “Taula rodona: el futur del Xúquer i de l’Albufera en joc”, intervingueren, a més del públic present i prèvies les introduccions decadascun d’ells: Mario Jiménez de la S.E.O.- Birdlife; Pasqual Fortea, de la Comunitat de Regants de Sueca i Graciela Ferrer, de Xúquer Viu.

         De vesprada no vam voler faltar a la cita de la manifestació “Ja n’hi ha prou”,convocada per ACPV i on vam poder constatar que en som un fum i que ens agrada dir a les coses pel seu nom. En un ambient de festa i reivindicació, la manifestació va fer el recorregut habitual, però enguany, en arribar al Parterre, en compte de girar cap a la plaça Amèrica, vam tombar pel carrer la Pau fins la plaça de la Reina, itinerari que ens va agradar i pel qual felicitem a l’organització.  

         Diumenge de matí vam tornar a anar a Manuel per assistir a la Trobada d’Escoles, on passejàrem pels diferents tallers que, des de cada escola, preparen per als més menuts. Gràcies a la voluntat de milers de pares i mares, de mestres i d’uns quants ajuntaments, la nostra llengua ja té un assentament en la nostra societat. Per sort, encara tenim un poble que es resisteix a perdre la seua senya d’identitat més preuada: la nostra llengua. Ara falta la voluntat política de qui ens “governa”. Ens trobàrem per allà a Joan Batista Ferrando(alcalde d’Albalat) i a la seua dona, Isabel, i ens van comunicar que anaven a retre-liun homenatge a Josep Lluís Bausset. Ja ho havíem vist, però pensàvem que no hi assistiria (enguany fa 100 anys (!) i li “plouen” homenatges, que no rep de massa bona gana). Per convéncer-lo, li van prometre que vindria Paco Cabanes, el Genovés a rebre’l, com així va fer. Josep Lluís Bausset va fer acte de presència acompanyat per la seua dona i les seues filles, i a la biblioteca municipal, i entre unes poques desenes de persones, el vam homenatjar. Cal seguir la seua empremta en la lluita per la normalització de la nostra llengua i no defallir en ella.

         Açò és el que ha estat el darrer cap de setmana, ens queden encara una Jornada, el dimarts i l’actuació d’anit del teatre la Clau, de la qual no vam poder donar difusió per falta de dades, només sabíem el dia i l’hora, no qui actuava.Passeu un bon dia.
 

  1. de Josep Lluís Bausset i d’altres. No cal que us diga que, encara que a Benicolet, m’hi vaig trobar amb vosaltres a l’homenatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.