NOSAL3 en som + de tres

Agenda ludicombativa comentada.

Activitats del Bloc Jaume I de l’Alcúdia per a setembre 2010

Correu remés ahir (i llegit hui) pel Bloc Jaume I de l’Alcúdia, informant-nos (-vos) de les activitats a desenvolupar el present mes de setembre (comença el curs, tornem a estar en actiu!).

Estem a 1 de setembre i us informem,  passades les vacances d’estiu, de les activitats que tenim programades.

 
SETEMBRE
 
Dijous 16,  Sopar i Cinema a les 9.00 hores de la nit sopar, i a les 9.30 hores projecció de la pel·lícula Salvador Allende.
 
Salvador Allende va donar la seua vida per Xile, el seu país. Fundador
del Partit Socialista de Xile. Diputat als 28 anys, aquest jove burgés
il•lustrat, marxista convençut sense ser un teòric, recorre el país de
nord a sud per a escoltar, discutir i convèncer. El 4 de novembre de
1970, és elegit com a president de la República i s’entrega a cos sencer en la transformació socialista del seu país.
Director: Patricio Guzman
(XILE-FRANÇA-BÈLGICA-ALEMANYA-ESPANYA i MÈXIC, any 2004. Històrica)
http://www.tv3.cat/videos/2947970/Salvador-Allende
http://www.youtube.com/watch?v=Cmy8Awy9KMs
 
Dissabte 18, Dia de la Muntanya Neta. Excursió a la Serra de les Raboses (la muntanya de Cullera). Eixida des de la Casa de la Cultura a les 8 del matí i a dinar cadascú a sa casa.
 
Dijous 23, Grup de Lectura. En el Casal, a les 10 de la nit, ens reunirem amb l’escriptora Carme Miquel per comentar amb ella el seu llibre, ‘La mel i la fel’
 
Dissabte 25, Descobrir ciutats, conéixer el país. A les 8 del matí eixirem des de la Casa de la Cultura per visitar Ademús. La visita és guiada, i dinarem allí en un restaurant, i com hem d’encarregar taula convindria saber ja qui està interessar en anar.
 

ADEMÚS

 

El poble es troba en la Serra Javalambre. El riu Túria travessa el terme, i l’afluent Bohilgues aboca l’aigua al costat de la vila. Dos terços de la superfície és forestal. El castell, el que queda, dominava el riu Túria i el seu pas natural de les terres d’Aragó cap a la ciutat de València. Al ser vila real comptava amb representació a les Corts. I al ser fronterer va patir la guerra amb Castella i va ser envaïda i ocupada en dues ocasions. Degut a la seua importància disposa d’una importat arquitectura religiosa  i civil. L’església de Sant Pere i Sant Pau es construís l’any 1600 per substituir la vella que estava situada a l’abric del castell. L’ermita de la Mare de Déu de l’Horta erigida el S. XIV és una ermita gòtica i és l’edifici més vell de la vila. Destaca el seu porxo sostingut per dues gruixudes columnes toscanes. L’ermita de Sant Joaquim va formar part de l’antic Hospital de Pobres de Santa Anna, fundat l’any 1446. Hi ha dos ermites més, una dins del perímetre del castell, la de Santa Bàrbara del Castell, i la de la Mare de Déu del Rosel, a la vora del riu Bohilgues. El Castell, antiga fortalesa àrab, té dintre la primitiva església, i va sofrir les invasions castellanes i les guerres carlines. Altres construccions a visitar: el portal de Sant Vicent i recinte emmurallat, la Casa de la Vila, la Cambra Vella del Blat, la Presó, el Forn de Dalt, el Molí de la Vila i el Molí Nou. I per acabar tastar plats tradicionals de la gastronomia ademucera.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.