21 de novembre, 22 hores, Pavelló PLa de l’Arc de Llíria Concert.

Necessitem redifusió massiva del concert

 

El dissabte 21 de novembre a les 22 hores, al Pavelló del Pla de l’Arc de Llíria, tindrà lloc un concert recordatori dels quatre-cents anys de l’expulsió dels moriscos de terres valencianes i en concret del Camp del Túria. L’Institut d’Estudis del Camp del Túria ha organitzat un concert on intervindran més de cent trenta músics provinents la major part de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, l’Orquestra Àrab de Barcelona, la rondalla de Pep Gimeno “El Botifarra” i el cantautor Miquel Gil amb el seu grup de reconeguts músics, entre els quals destaca David Pastor o Tobal Rentero.

 

…Aquest concert del 21 és una nit única, sens dubte, un colp l’any i para de comptar, i patim de no ficar tres mil persones al Pavelló de l’Arc. Amb tres mil passem comptes, sense pèrdues. Una altra quantitat fóra la ruïna, sobretot la ruïna moral. A l’escenari hi ha una qualitat de molt de pes, perquè volem aplegar un concert de veritable país, de primera divisió europea. Fins i tot convidem la gent del nord, fem una crida als blocaires de Vilaweb, als altres, als amics i a les famílies. Perquè n’hem d’aplegar tres mil (3.000), per mantenir-nos vius. Ja sabem que pujarà gent d’Elx, de Concentaina, de Gandia, d’Albaida… No sabem quanta gent baixarà de Castelló, de Tarragona, de Perpinyà… Hem convidat polítics il·lustres, que han respost que tenen l’agenda complicada, que potser enviaran subalterns dels subalterns, si poden baixar… Ens temem que no tindrem gaire representació institucional, o política, o associativa… Per què ho feu?, ens demanen. Per què us jugueu el pressupost de cinc anys, del vostre Institut? No tenim una resposta convincent, o una sola resposta… Potser perquè qui ho hauria d’organitzar, no ho fa. Potser perquè els nostres músics mereixen aquella possibilitat, potser perquè no volem més expulsions. Potser perquè, com explica un dels protagonistes, cerquem maneres…

 

“Si ets a fora, t’imagines que les coses ja venen fetes, caigudes del cel. Però ves que hi ha els músics, el teatre gran de La Unió que ha d’acollir tot d’assajos generals, els viatges des de Xàtiva, des de València, des de Barcelona… Perquè els músic s’hi han de trobar, i han d’anar abocant tot d’esforços per preparar un concert fantàstic. Quanta gent vindrà dels pobles? Quants pobles hi haurà representats el 21 a Llíria? La festa serà a l’escenari, però també serà a les llotges, a les grades, entre el públic…”  En directe via Llíria

 

 

Vídeos assajos:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/150882

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/150804

Un pensament sobre “21 de novembre, 22 hores, Pavelló PLa de l’Arc de Llíria Concert.