BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

The Cove (“La calera”)

El somriure del dofí és l’engany més gran de la natura
Richard O’Barry s’encarregava d’entrenar els dofins per a una sèrie americana anomenada Flipper. D’aquí li ve el seu amor pels dofins. De les nefastes conseqüències que va tenir el posar de moda els espectacles aquàtics amb aquests cetacis va néixer el seu activisme que l’ha dut a lluitar per l’alliberament i la causa dels dofins arreu del món. Però a The Cove, va un pas més enllà.

Ell i els seus col·laboradors arrisquen la seva integritat per mostrar al món una de les atrocitats més bèsties que té lloc cada any en un petit poble japonès, en secret, dins un parc nacional, i sota l’esguard protector del govern japonès i la seva indústria pesquera balenera. Ja no es tracta de pescar i matar dofins, és una cosa molt més bèstia i d’implicacions molt greus per a la població.

 

No està denunciant simplement la cacera de balenes sinó la corrupció d’una CBI (Comissió balenera internacional) on Japó es dedica a comprar el vot dels països més pobres per poder seguir perpetuant aquesta bestiesa any rere any, l’enverinament de la població amb mercuri i la crueltat humana en el seu màxim esplendor.

Heu de veure The Cove.

Oscar a millor documental l’any passat aconsegueix posar la pell de gallina, regirar l’estómac i provocar un estat mental que va passant de la indignació a la ira.

Per què el somriure del dofí és l’engany més gran de la natura?

Perquè crea la i·lusió de que sempre està content.

Tots els parcs aquàtics tenen un magatzem ple de Maalox i Tagamet, medicaments per combatre l’úlcera d’estómac. Tots els dofins pateixen úlceres perquè estan estressats. I deprimits. Fins i tot arriben a suïcidar-se. Aquesta indústria multimilionària, que és la venda de dofins per a espectacles s’acabarà quan la gent deixi d’anar a veure aquests espectacles – que jo, personalment, sempre he trobat penosos.
No hi aneu; no cometeu l’error de portar-hi els nens. Defensar-los és com defensar les curses de braus o qualsevol altre tipus de tortura animal.

És una gran bestiesa.

La nena del pou


  1. No en tenia ni idea. Cal denunciar-ho, com també la pesca exhaustiva que acabarà amb molts espècies, com ara la tonyina: és el pa avui i la gana per a demà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.