BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

Gainsbourg

Publicat el 8 de gener de 2010 per aniol
Primera entrada de l’any 2010 – i de la dècada 10 – dedicada a aquest dandi genial que responia al nom artístic de Serge Gainsbourg.

Aquest cantant polèmic, provocador, irreverent i compositor inspirat de grans temes va tenir el seu apogeu durant la dècada del 60, 70 i 80 a França. Posteriorment també va fer d’actor i de director de cinema.

Seductor impenitent, una de les seves parelles més famoses va ser l’actriu i cantant Jane Birkin, amb la qui van tenir una filla que en l’actualitat ha seguit els mateixos passos que mare i pare: l’actriu i cantant, Charlotte Gainsbourg. Altres aventures sonades són les que va tenir amb la sex-simbol de l’època, Brigitte Bardot.

El seu gran hit és Je t’aime moi non plus, de la qual la llegenda diu que mentre la van gravar Birkin i Gainsbourg van fer l’amor. Els gemecs d’àmbdós protagonistes així semblen testimoniar-ho. Quan se li va preguntar si això era veritat, Gainsbourg va respondre: “Això és absolutament fals. Si fos cert, la cançó hauria durat quaranta minuts“.

Aquest homenatge a Serge Gainsbourg ve a tomb perquè un dels plats de la balança d’aquest bloc va ser recentment a París i es va convertir en Serge de GainsBorges, comprovant quant de viva és encara la figura d’aquest artista irrepetible.

I també perquè el proper 20 de gener s’estrena a França una pel·lícula intitulada Gainsbourg (vie héroïque).


(Foto: Quadre que reposa a la seva tomba del cementiri de Montparnasse a París, feta per l’autor d’aquesta entrada, Serge de GainsBorges).

Histoire de Melody Nelson – Serge Gainsbourg from LeGouter on Vimeo.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.