BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

Els balances oktoberfest també hi vam ser

Publicat el 11 de juliol de 2010 per aniol
Feia molta calor a Barcelona el 10 de juliol de 2010. L’estiu havia arribat tard però amb contundència, com ja començava a ser habitual. Va venir acompanyat de l’esperada sentència d’un obsolet i caducat Tribunal Constitucional, aferrat a la tradició més rància i casposa, herència directa del franquisme –encara viu, per desgràcia, en la societat espanyola- sobre el nou Estatut. Una sentència que no va sorprendre ningú amb un mínim coneixement de causa. Una sentència que possiblement agrairem profundament la resta de les nostres vides. Perquè gràcies a això, els catalans hem dit prou.

Feia molta calor, el dissabte 10 al passeig de Gràcia però no va impedir que centenars d’autocars vinguts d’arreu dels països catalans –del sud i del nord- i desenes de trens arribessin a la ciutat Comtal. Centenars de milers de catalans – diuen diaris australians i americans que més d’un milió- van sortir a dir que ja en tenen prou d‘indignitats, d’insults, d’explotació, de menyspreu, de negació per part d’un Estat ancorat en una dinàmica centralista d’odi envers la riquesa cultural, nacional i lingüística que amb un altre tarannà podria haver convertit en bandera exemplar per al món. Però els castellans hi són al·lèrgics, a reconèixer una realitat que mai no he entès perquè els cou tant. Suposo que d’on no n’hi ha, no en pot rajar.
La nació catalana es mou i avança mentre Espanya es manté immòbil i d’esquena a la realitat, com sempre. I els catalans no volem continuar sent el motor d’aquesta Espanya en la que no tenim cabuda, com ens deixa ben clar i “castellà” el TC. Contra la Constitució, insubmissió. Si Espanya no ens estima, que ens concedeixi el divorci.
Polítics i polítiques que ens maneu, obriu bé les oïdes: el poble de Catalunya no demana refer els ponts trencats amb la sentència del TC, el poble de Catalunya demana la independència. Feu el favor de començar a posar-vos a treballar per aconseguir-la.

Adéu Espanya!

Els balances oktoberfest


  1. El més maco, l’estelada. A veure si vosaltres teniu raó i jo vaig equivocada, pensant que només ens concediran el dreta al “pataleo”, i així se’ns esbravaran les forces i tot seguirà igual! Jo ja sóc massa vella per a esperar gaire!

  2. El més maco, l’estelada. A veure si vosaltres teniu raó i jo vaig equivocada, pensant que només ens concediran el dreta al “pataleo”, i així se’ns esbravaran les forces i tot seguirà igual! Jo ja sóc massa vella per a esperar gaire!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.