BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

De cascades tròfiques, llops i els cursos dels rius

Publicat el 5 de maig de 2014 per aniol

La meva àvia m’explicava sovint que quan era petita el sereno de Gandesa -aquell senyor que patrullava els carrers de nit cantant l’hora, el temps que feia i la situació en general-, arrossegava una manta amb algunes cassoles per mantenir allunyats els llops. Deixant de banda com de bé es devia dormir amb un senyor fotent de crits i arrossegant una manta plena de cassoles per tot lo poble, es veu que, temps era temps, els llops baixaven dels Ports i s’aventuraven pels carrers de les poblacions (més o menys com ara els senglars a la part alta de Barcelona). Fins que van deixar de fer-ho.  El darrer llop de Catalunya fou oficialment abatut precisament a Horta de Sant Joan, als Ports de Besseit l’any 1929 (en conserven la pell al Museu de Zoologia).  

Ara diuen que d’un temps ençà se n’han tornat a veure per la serra del Cadí, es veu que venen d’Itàlia. La recuperació de la fauna sempre és una bona notícia (tot i que a algú potser no li ho sembli) però encara ho sembla més després de veure aquest vídeo sobre les increïbles conseqüències del retorn dels llops a Yellowstone.


  1. Molt interessant. Potser caldrà reintroduir-los també a molts altres llocs, com al parc de Collserola. L’altre dia traduïa un documental que parlava de com destrossen grans parts de les Grans Planes els ‘mústangs’ -els cavalls salvatges descendents dels cavalls introduïts ‘antinaturalment’ per l’home-, precisament perquè no tenen cap predador que els controli.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.