BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

De camps de futbol i pistes de patinatge…

Publicat el 9 de febrer de 2013 per aniol
Fa anys el barri del Congrés tenia:
 
– 1 camp de futbol – on els caps de setmana hi jugava el club “Viviendas del Congreso”, que va ser subcampió d’Espanya aleví la temporada 72-73…
– 1 pista de patinatge – on entrenava el C.P. Congrés, amb els seus equips de hockey i una secció de patinatge artístic molt premiada en campionats de Catalunya.
-Pistes de tenis
-Un rocòdrom (tot i que bastant posterior a les altres instal·lacions) del qual jo n’havia estat sòcia durant uns anys. 

El camp de futbol es trobava en un interior d’illa de les cases Massana envoltat de 4 placetes. Si no m’equivoco, un litigi dels veïns amb el club de futbol van provocar-ne el desmantellament el 1983. Es va convertir en un descampat erm de sorra ronyosa que durant molts anys va tenir el dubtós honor de ser un gegantí pipican urbà no oficial. Des de fa uns anys, té vegetació i un parc infantil. I dos bars de xinesos (això no té res d’especial: tots els bars del Congrés són, ara per ara, de xinesos). Nosaltres continuem parlant del camp de futbol per referir-nos a l’espai.
La pista de patinatge també va tancar, si mal no recordo, per les queixes dels veïns. En aquest cas era un interior d’illa amb portes, que es van tapiar amb ciment (va quedar preciós, no cal que us ho expliqui). Els equips de hockey i de patinatge es van quedar sense lloc on entrenar i van acabar havent de demanar asil polític a l’escola Pegaso. 
A l’antiga pista, tancada i en evident estat d’abandó, la merda s’hi va anar acumulant durant anys. De tant en tant senties històries de com, de nit, hi saltaven ionquis, gamberros o adolescents… Cosa que als veïns els feia poca gràcia. Però em sembla que aviat van deixar de saltar-hi per por de les rates, que havien trobat un racó acollidor on proliferar. No cal dir que els veïns n’estaven encantats. Finalment, al cap de 20 anys (pel cap baix) de denúncies per insalubritat, es va acabar netejant i condicionant com a plaça– que queda tancada per la nit.
Les pistes de tenis i el rocòdrom van ser víctimes col·laterals de no sé quin pla municipal que incloïa l’enderrocament del canòdrom meridiana (que ara que hi penso, mereix un post en aquest bloc). Es van convertir, respectivament, en una residència d’avis i un centre de diàlisi. 
 
Sí, al meu barri, fa anys, hi havia equipaments esportius. No en queda cap. 
Això sí, l’ajuntament ha construït un flamant nou centre esportiu municipal a les antigues Cotxeres de Borbó. Però, que jo sàpiga, no s’hi pot ni patinar, ni jugar a futbol o a tenis, ni escalar. Però eh, per 60 euros al mes pots anar a ficar-te al jacuzzi, fer body pump i estirament holístics…
 
La nena del pou

  1. La pista de patinatge també servia per jugar-hi a bàsquet. Jo hi havia anat alguna temporada a fer les classes d’educació física de la Salle Congrés. Suposo que el pati del centre no era prou gran per encabir-hi tots els grups, i llogaven l’espai.
    I sí, un dia has de dedicar un post (o més) a la història del Canòdrom Meridiana, començant pels records de la nostra infantesa.
  2. Si més no jo recordo haver jugat al camp de futbol i també a la pista de patinatge sense haver de pagar ni un duro (ara 0,003 euros). Potser per això mateix ho van tancar, perquè la gent s’hagués de fer sòcia d’algun club ‘tancat’ al públic.
    I sí, jo també estaré pendent del post sobre el Canòdrom i les seves flaires inigualables… 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.