BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

Barcelona diu SÍ a la independència (i més de 800.000 persones a Catalunya)

Publicat el 11 d'abril de 2011 per aniol

Classe política de Catalunya,

Espero i desitjo que hagueu recollit el guant que la societat civil catalana us ha llençat amb aquestes Consultes per a la Independència que han durat més d’un any i s’han celebrat per ciutats, viles i pobles de tot Catalunya.

Les xifres de participació d’aquestes consultes –885.000 vots– representen un èxit absolut i desmenteixen aquells que deien que no servien per a res. Potser sí que a efectes legals no tinguin validesa, però les coses que no serveixen per a res algun dia deixen de no servir i aleshores sí que serveixen d’alguna cosa.

Senyores i senyores polítics, aquestes Consultes per a la Independència sí que serveixen. I molt. Han servit per afermar la primera gran pedra del que ha de ser un objectiu imparable: un referèndum oficial que guiï el destí de la nostra nació.

I han servit per a molt més. Han servit per adonar-nos del gran poder que té la societat civil més enllà de vosaltres, classe política, i per creure’ns que sí no sou vosaltres qui recolliu i tireu endavant allò que us demanem la gent, serem nosaltres, la gent, qui caminarà sola per aconseguir allò que vol.

Aquestes Consultes per a la Independència han estat fragmentades i menystingudes i han tingut la paraula ‘onades’ per definir-les. Però ara veiem que no, que ha estat una primera gran onada que s’ha anat engrandint fins als 257 mil i escaig vots d’ahir a Barcelona. I més de 800.000 persones ha votat que SÍ a la independència.

Tant de bo nosaltres, la gent, i també vosaltres, classe política, ens hàgim adonat que la paraula ‘independència’ és molt més que una paraula que es pugui dir alegrement, és molt més que un cantet que de tant en tant puguem cantar, i que deixi de ser tabú per convertir-se en un objectiu real per al nostre país.

I sou vosaltres, classe politica, que heu de començar a treballar per la independència. I no amb paraules i malgastant-la, sinó amb fets. Sou vosaltres que heu d’anar a Brusel·les i començar a buscar aliats; sou vosaltres que heu d’anar als Estats Units i començar a explicar-los qui som, què volem i que ens donin suport en cas que guanyem un referèndum oficial; sou vosaltres qui heu de treballar per aconseguir un referèndum oficial amb tots els ets i uts, sou vosaltres que heu de pencar per establir unes normes i després assolir-les, sou vosaltres que heu d’escoltar la gent.

I si no ho feu, no passa res. Ja serem nosaltres, la gent, que prendrem el comandament i anirem a demanar allò que volem gràcies a les xarxes socials i ciutadanes que s’han bastit amb aquestes Consultes, l’exemple més clar de les quals és la feina de més de 100.000 voluntaris que han dedicat el seu temps per tal que aquesta empresa sigui tot un èxit i a qui vull felicitar des d’aquestes línies.

Tant de bo, si d’aquí a un any o menys temps, no hi ha hagut cap pas per part vostra, classe política, una nova onada de Consultes augmenti les xifres de participació respecte a aquestes i el SÍ cada cop sigui més gran.

Atentament,

sergi borges, balança esquerra dels Balances Oktoberfest


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.