Antoni Escudero i Martínez

La sort se la busca un mateix

1 de maig de 2011
0 comentaris

Ja n’hi ha prou d’aquesta tonteria!

Començo a pensar que en el Govern de la Generalitat la situació econòmica que pugui tenir les comarques de Girona, si l’aeroport de Girona – Costa Brava deixa de funcionar i Ryanair marxa, els importa ben poc, per no dir gens. Tots sabem que Barcelona funciona, però Catalunya no està formada per una província sinó per quatre, i l’obligació del Govern de la Generalitat, que per mi en aquests moments no compleix, és vetllar per totes.

El proper dimarts 3 de maig ja serà el dia que s’anul·larà la ruta Girona-Madrid de Ryanair. Una ruta clau per l’aeroport de Girona- Costa Brava que duia una quantitat molt important de passatgers i que ha estat l’essència de l’aeroport gironí.

Ja hem viscut cinc mesos de negociacions entre Ryanair i el Govern de la Generalitat, i encara no tenim una solució sinó el contrari la companyia aèria continua el seu procés d’anul·lacions de rutes i cada vegada els seus directius més enfadats. Per contra el Govern segueix amb la seva línia de discurs basada en què no tenen diners i que no volen un contracte quadriennal sinó anual.

El divendres passat a la Cambra de Comerç de Girona es va dur a terme el col·loqui del Cercle d’Infraestructures sobre “Infraestructures estratègiques per sortir de la crisi” on un dels que feia els parlaments era el Sr. Ricard Font, Director General de Transports i Mobilitat. El tema principal del seu discurs va ser la possible estació del TAV a l’aeroport de Girona- Costa Brava, un projecte d’un pressupost aproximat de 13,2 milions d’euros.

Un projecte que lògicament per funcionar i donar diners, necessitarà que hi hagi una afluència important de passatgers transportats per alguna companyia aèria, ja sigui Ryanair o una altra. Encara que en aquests moments, ha de ser Ryanair, perquè és l’única que pot garantir vols des de l’aeroport de Girona- Costa Brava amb uns preus competitius. Per tant, necessita que les negociacions prosperin en positiu i que sorgeixi una solució. De què serveix que ens expliqui un projecte futur, si el que tenim en el present no funciona. Deixem de fer volar coloms i toquem de peus a terra.

El Sr. Ricard Font, en cap moment del seu discurs va donar una solució a les negociacions entre el Govern i Ryanair, sincerament ni en va parlar fins que uns dels assistents li va preguntar sobre el tema. Ell només va respondre que hi havia hagut reunions i que s’estava negociant pagar de forma anual.

Des del meu punt de vista, no veig una solució clara i de forma que passa el temps, la situació és cada cop més complicada, causa d’anul·lació de rutes i pèrdua de passatgers a l’aeroport gironí. Així doncs, demano que el Govern de la Generalitat d’una vegada per totes actuï perquè sinó l’economia de les comarques de Girona, caurà més en picat de com està. És una situació greu i sembla mentida que encara no se n’hagin adonat. És que no saben que som la segona província en més quantitat d’aturats?. Ja n’hi ha prou!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.