Els Balances Oktoberfest arribem als 300 apunts

Els Balances Oktoberfest arribem als 300 apunts i la nena del pou i jo hem decidit destacar quins 10 apunts fets per l’altre/a ens agraden més, és a dir que jo diré quins apunts destacaria de la Gloria i ella quins dels meus.
El podeu veure clicant aquí.

Què difícil és triar-ne 10! Molts, de boníssims, es queden pel cami.
Això és el que té de dolent fer una llista tancada. Proposo obrir una
secció per anar recordant els millors apunts de l’altre plat de la
balança.

Així doncs aquí van els 10 apunts més interessants i més bons que ha fet la Glòria àlies la nena del pou.


Els millors 10 posts de la Glòria

Abans de res vull avisar que els títols dels apunts de la Gloria són molt personals i intransferibles i alguns despisten, tant per bé com per malament.

En la posició 10 destaco un apunt que sota un títol bel·lic se’ns amaga una gran i curiosa informació sobre la formiga viatgera africana. El títol és La perfecta societat militar i la frase del post es: “el que diferència l’home de les bèsties no és el cervell i la capacitat
de raonar el nostre paper dins l’univers (com podem saber que les rates
no s’ho plantegen, això?), sinó la capacitat tecnològica
“.

El número 9 és un altre amb un titol sui generis i que només la Glòria i els seus amics saben què coi vol dir: Cròniques ioperes. És un apunt excel·lent per a tots aquells que us agradi la muntanya i us agradi llegir literatura sobre i a la muntanya. En aquest cas haureu d’anar a un document word on podreu llegir una inquietant història que va passar a Andorra, exactament al Pic de Pessons…

El número 8 es diu Paisatges en moviment, un retrat deliciós de, en paraules de la Glòria, “un dels maxims exponents de l’expressionisme abstracte“. Es tracta de Mark Rotkho. Hi ha inserits enllaços per aprofundir en l’artista. Un dels millors apunts de la Glòria.

El 7 un dels apunts de la Glòria marca de la casa quant a destroyer total. No és el mes bèstia, però es despatxa a gust amb els gustos occidentals. El títol tampoc deixa cap dubte: Cagum el Pare Noel.

El 6 un homenatge a un gran personatge literari que tant a la Glòria com a mi ens fa pixar de riure. El seu nom, el titol de l’apunt: Ignatius J. Really.

El 5 és El camp de sègol s’ha quedat sense el seu vigilant. Un altre homenatge literari per a un dels escriptors de culte mes universals: JD Salinger.

El 4 bé podria ser un llibret editat per fomentar els Ports de Beseit. Des del sentiment, magnífic apunt sobre els secrets i els viaranys d’aquest “país” dins les terres del sud. Alta literatura. El títol, ben enganyós: Ara que la meva terra crema…

I comença el podi.

Medalla de bronze per a El món segons Monsanto, un apunt terrorífic sobre fins a quin punt els éssers humans estem exposats a la dictadura de les multinacionals. I a més a més sobre un aspecte vital: alimentació i salut. Aquesta entrada de la Gloria dóna sentit a la nostra secció Por i fastic a…

Medalla de plata per al gran apunt de la Glòria en tots els sentits: L’hora dels estromatólits. Sense cap mena de dubte és el seu millor apunt, però com aquest es el meu rànquing, el poso segon –-ara he semblat el fastigós de Mourinho–. Ens descobreix que carai son els estromatòlits. La frase del post es “Eren feliços, duien una vida senzilla com tan sols es podien permetre certs
organismes primitius, menjant llum solar i concentrant les seves energies en la
divisió cel·lular
“.
És l’apunt que hauria d’encapçalar la llista dels més visitats a Balances Oktoberfest.

I per fi, amb el numero 1, el millor del millors, un apunt gens estúpid amb el pitjor títol possible que amaga un text per pixar-s’hi de riure. Us imagineu que a Catalunya hi hagues un poble que es diu Cardant? O més bèstia encara, un poble el nom del qual fos Follant? Com es dirien els seus habitants: folladors? La Glòria ens conta una anècdota imperdible a Apunt estúpid per omplir un post

sergi borges

Aquesta entrada ha esta publicada en Els debats del fons del pou. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Els Balances Oktoberfest arribem als 300 apunts

  1. aniol diu:

    És bonic veure com algú creu en tu més que tu mateix. Gràcies Sergi, pels teus elogis.

    La nena del pou

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*