BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

Cançó de gel i de foc: l’hivern s’acosta!

Publicat el 11 d'abril de 2011 per aniol
He pensat que, de tant em tant, estaria bé escriure un post que no tractés de futbol –cosa que aquest mes d’abril té cert mèrit, no em negareu. I per variar de tanta alta literatura avui parlaré d’un Best-seller que em va fascinar. Veureu, a part de l’oportunitat quàdruple d’agafar un infart i úlceres d’estómac admirant uns quants nanos que corren darrere d’una pilota, aquest abril també es caracteritza per un altre esdeveniment televisiu d’abast mundial. Es tracta de l’estrena de la sèrie que la cadena HBO ha creat basant-se en el primer llibre de la saga Cançó de gel i de Foc de George R.R.R. Martin, A Game of Thrones, traduïda al castellà com a Juego de Tronos i al català com La mà del rei. Es tracta d’una saga de fantasia medieval escrita per a un públic adult, que redueix les dosis fantàstiques al mínim imprescindible (no hi busqueu elfs ni altres espècies semi-humanes), tan sols algun toc, aquí i allà, però el to general és molt realista.

 

L’autor es va documentar extensivament sobre la Guerra de les Roses i la Guerra dels Cent Anys per crear el seu món d’intrigues polítiques entre regnes i els seus personatges, uns personatges molt ben dibuixats a partir dels quals se’ns va explicant la història, ara centrant-se en un, ara en un altre, formant un magnífic prisma des de nombrosos punts de vista. Les persones que ja s’han llegit els llibres publicats i els recomanen solen fer dues advertències: la primera, que enganxa, i molt. La segona: que no li agafis gaire afecte a cap personatge en concret perquè Martin els va exterminant amb una facilitat espasmòdica i sense cap mena de pietat. En una època convulsa de lluites pel poder, la gent mor i els assassinats són una cosa comuna. I per acabar-ho d’adobar, l’estiu benigne que ha durat 10 anys s’està acabant i s’acosta un hivern que es preveu molt llarg. Els més joves ni tan sols poden imaginar el que els espera.
La saga continua amb A Clash of Kings, A Storm of Swords, A Feast for Crows ja publicades i està previst el llançament de l’esperadíssima A Dance with Dragons per aquest juliol.
Sí, serà un hivern molt llarg… i que duri!

I pels que no us agradi llegir, no tingueu temps de fer-ho o no us interessi el gènere, a partir del 17 d’abril li podeu donar una oportunitat a la sèrie, que pinta molt i molt bé:

http://www.hbo.com/game-of-thrones/index.html

La nena del pou


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.