BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

Gats envasats, veterans de l’Iraq, nenes malaltes, amenaces víriques i altres meravelles del correu electrònic.

Publicat el 22 de juny de 2009 per aniol
Una de les coses més divertides que ens ha ofert el món d’Internet són les derivacions digitals de la famosa carta de la pesseta, entre d’altres coses. Qui no ha rebut mail un correu sobre una nena malalta en el que se’ns diu que per cada mail reenviat, la família rebrà 1 euro per curar-la o alertant d’amenaces víriques (si té l’arxiu xxxx.exe a l’ordinador, esborri’l immediatament!!!) i reals i fomentant la paranoia sobre els caixers automàtics, productes diversos potencialment perillosos, el crim organitzat o una petició de firma contra alguna cosa inexistent o prometent un ordinador gratuït o altres premis?

 

Els anglesos fan servir la paraula “hoax” per definir aquests falsos missatges d’alarma. Alguns estan realment treballats. Un dels meus preferits ja és tot un veterà i, fins i tot s’ha guanyat un lloc a la Wikipèdia. Es tracta dels “gats envasats”, que incloïa un enllaç a la pàgina www.bonsaikittens.com, on suposadament, un japonès tarat havia inventat aquest element decoratiu vivent i el venia online. Es tractava, suposadament, d’agafar gats acabats de néixer i posar-los dins una ampolla de vidre, on se’ls alimentava amb un tub per mantenir-los vius i que agafessin la forma de l’envàs. Una animalada que va provocar la ira de molts defensors dels animals i ànimes sensibles fins al punt que l’FBI va arribar a iniciar una investigació sobre el tema. Va resultar que tot plegat era una broma d’uns estudiants, que havien creat la pàgina web amb fotos trucades i havien fet córrer ells mateixos el rumor per veure fins on arribava.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bonsai_Kitten

Per un arxiu d’enganys diversos i missatges reals:

http://www.rompecadenas.com.ar/hoaxlist.htm


  1. rompecadenas, quin gran web, l’he fet servir uns quants cops per comprovar si les coses que m’enviaven eren fiables o no… i sempre hi acabo pillat llegint l’apartat de llegendes urbanes.
    Ara crec que ja no corren tants hoaxes com fa un temps, suposo que en conjunt la gent ja no es creu les coses tan fàcilment, o potser és perquè es veuen d’una hora lluny. Potser hauríem d’inventar una nova generació d’hoaxes més “nostrats”, i crear històries sobre el Barça, La Caixa o les pastilles Juanola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.