BALANCES OKTOBERFEST

Barrobés & Borges

The Darwin Awards

Publicat el 17 de febrer de 2009 per aniol

The Darwin Awards – els premis Darwin – són uns premis molt especials. El guanya qui es mor en les circumstàncies més estúpides. No es premien les morts per accident o les desgràcies; es premia aquell que, a causa de ser responsable d’una acció com a mínim estúpida (per no dir una altra cosa), troba la mort de la manera més rídícula. Vegem-ne uns quants exemples.
D’entrada trobem morts per asfixia certament poc assenyades. Un noi de 32 anys va robar un típic hot dog d’un mercat de San Louis, Estats Units. Un dependent el va enganxar i va trucar la policia. Al cap d’una estona, van trobar el noi en un racó del mercat completament inconscient. Havia engolit de cop una salsitxa vienesa de 15 centímetres que se li havia quedat encaixada a la gola fins a provocar-li la mort. 

Un altre cas és el de dos amics que sopen a casa. L’un invita a l’altre a menjar-se un peix exòtic i tropical, també de 15 cm, i el convidat fent broma se l’entafora tot plegat a la gola. Una broma macabra perquè el peixet queda atrapat dins la gola. Mort per asfixia.

Una altra categoria serien les morts per comprovar coses. Caldria afegir que tals comprovacions són perillosísimes, encara que no tant per als afectats. Un nano de 17 anys es va pujar dalt d’un tren a l’estació suïssa de Siebnen-Wangen i es va agafar del cablejat elèctric. Va morir electrocutat immediatament. L’amic amb qui anava va explicar que el dissortat volia demostrar-li que durant la nit no hi ha corrent elèctrica a les vies del tren. No tenia res més a fer aquest xaval aquell vespre?

Una altra comprovació, aquesta més fatídica, va ser la d’un advocat de Toronto que ensenyava a un grup de joves estudiants de dret la seguretat dels vidres del seu despatx. L’home va picar amb l’espatlla un dels vidres mentre els explicava com eren de ferms i segurs els seus finestrals. El vidre va cedir i l’home va caure. El problema ve ara perquè l’home treballava en un gratacels i més precisament al pis 24. Mort instàntania.

Dues morts més per electrocutació. La causa, al·lucinant. Hi havia un senyor afeccionat al golf que està recorrent el camp per fer els 18 forats. El cel comença a ennuvolar-se, però ell segueix fent. Comença una tempesta de llamps i trons i a l’home no se li acut res més que protegir-se sota un arbre. Mal fet. No content amb això, l’home es treu la pilila i es fot a pixar tan tranquil just en el moment que un llamp cau a la vora. El pipi és conductor d’electricitat, fet que va provocar que un arc elèctric pugés pel pipi i l’electocutés via membre viril. Esgarrifós.

Semblant a aquesta és la d’un pobre caloi que s’acabava de barallar amb la xicota. Per no deprimir-se, el xaval es compra sis ampolles de cervesa i s’enfila dalt d’una torre d’alta tensió. A la que s’ha begut cinc, necessita un lavabo, però per raons òbvies i d’urgència no li dóna temps de baixar els 20 metres que ha pujat fa una estona. Es treu el penis i comença a pixar. La corba urinària pica un cable d’alta tensió que ràpidament es converteix en corrent elèctrica que l’electrocuta pel penis. De cop i volta ja és a baix, però dels ous li surt fum. Els bombers van trobar una trista i sola ampolla de cervesa dalt de la torre d’alta tensió.

Tres de molt ràpides i francament estúpides, basades en la ignorància més elemental.

Un ferrer de Rússia va trobar fa molts anys una bala de tanc. L’home va pensar que li seria útil per fer-la servir d’….enclusa!!! L’home es va passar deu anys colpejant els seus ferros sobre la bala de tanc fins que, és clar, va fotre un pet com una aglà. No va morir a l’instant, sinó a l’hospital on els metges van sentir, esmaperduts, la història. 

Imagineu-vos que sou a l’autobus d’un poble qualsevol. En un moment determinat puja un home borratxo, ensopega amb l’esglaó d’entrada, cau a terra i l’autobus salta pels aires. Resultat: tres morts i deu ferits. Entre els morts era el borratxo que portava a la butxaca…una granada!!!

A Dinamarca hi ha haver una època que hi havia disputes entre bandes rivals. Un dels membres d’una banda se’n va anar a una discoteca, però per protegir-se va endur-se’n amb ell una escopeta de canons retallats. Per tal que els porters no el veiessin armat se la va entaforar per sota els pantalons, tal i com feien els vaquers dels westerns. Just a l’entrada, pum!!!, se li dispara l’arma a l’entrecuix, volant-li la pilila. La policia el va detenir hores després a casa de la seva xicota, seguint fàcilment el rastre. L’home es va negar enèrgicament a ser atès a cap centre hospitalari. Aquests casos absurds de desmembrament absurd també són vàlids per als premis Darwin. 

La última: el guanyador del premi Darwin 1995 va ser un home que va morir aixafat per una màquina expenedora de Coca-cola quan intentava robar-ne una. Aquest senyor va guanyar el guardó perquè la policia li va trobar a les seves butxaques tres monedes d’un dolar i 25 dolars en bitllets. Fer el garrepa li va sortir massa car.

Podeu entrar a la seva pàgina web oficial http://www.darwinawards.com

sergi borges


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.