ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

IBARRETXE I ELS DRETS HUMANS

Sense categoria

L’anunci del lehendakari Ibarretxe de presentar a títol individual una denuncia contra l’estat espanyol al tribunal dels drets humans d’Estrasburg, i l’ànim a tots els bascos per fer-la també, ha caldejat els ànims.

El president basc davant el possible pas de suspensió a anul·lació per part del Tribunal Constitucional per la seva Consulta democràtica a la ciutadania basca i seguint  una tàctica jurídica, ha assegurat que tots els membres del seu executiu amb ell al capdavant, presentaran una demanda al tribunal europeu dels drets humans d’Estrasburg contra l’estat espanyol per vulneració dels drets fonamentals de la persona a títol individua,l i ha animat a la ciutadania per fer el mateix gest, i als partits polítics a encoratjar al poble per fer-ho possible.

 

El president del govern espanyol ja ha avisat que es lícit però inadequat, pel que representa el fet, i el Ministre Rubalcaba en to de burla ha reiterat que fins hi tot un nen sap que la consulta es inconstitucional.

 

Ja era hora que algú internacionalitzes el conflicte d’un estat imperial que vol amagar sota la catifa les seves diferencies interiors, i que no permet cap tipus d’alternativa al model oficial. La resposta de Zapatero amb el terme inadequat es reveladora, ja què el mes inadequat es no permetre en una suposada democràcia consultar al poble sobre qualsevol tema com manen els canons democràtics mes elementals, i els governs escoltar la resposta d’aquest per actuar amb conseqüència.

 

També es inadequat fer viure un territori amb un estat d’excepció permanent, ilegalitzar partit polítics, deixar sense veu una part de la població, tancar mitjans de comunicació, i una sèrie de mesures repressores que no deixen cap mes opció que la que marca el regim des de Madrid, i això tard o d’hora s’havia de denunciar, i que Europa arribi el clam de la veritat sobre aquesta falsa democràcia de l’estat espanyol.

 

Reveladora la posició burleta d’en Rubalcaba, que fa servir el llibre sagrat de la Constitució per convèncer que no es pot consultar a la població, això diu molt poc d’aquest manual de la repressió, i el poc respecte a les llibertats de la persona.

 

Catalunya també tard o d’hora tindrà que internacionalitzar la seva causa, i buscar amistats per validar totes les injustícies i espolis comesos al territori durant tots aquests anys, i poder fugir d’aquest estat opressor que no vol canviar.

 

Un pas mes amb la lluita per la llibertat dels poble oprimits en plena Europa occidenta,l i que tard o d’hora aconseguiran la llibertat, no pot ser d’altra manera diguin el que diguin  els feixistes de torn.

 

 

 

  1. Silente o actiu – la llenya que reparteixen els zipaios va dirigida en un 90% contra els abertzales- Sóc basc i estic mès que fart dels jeltzales ( per si no hom saps, això vol dir Partidari de Déu i Furs : reaccionaris en estat pur ) . No sóc abertzale, però tinc moltes amistats entre ells i seria bo no donar ni d’ibarretxe ni del PNB una imatge que no correspon.

  2. D’això va ple el Lehendakari i el PNB en general. Has llegit les preguntes que volen fer a la consulta ? Un trencaclosques que faria riure, si la qüestió no fos seriosa. El PNB és una mena de PRI amb txapela i maletí de negoci – l’antic lehendakari , Ardanza , passà a l’empresa privada – Euskaltel – i Josu Jon Imaz ha deixat la política – o millor dit : continua a la política econòmica – fitxant per Petronor – no crec que sàpigues euskara, però per si de cas : hi ha unes tires cómiques de Zaldieroa al Berria, que retraten bé aquest pardal. Als Països Catalans hi ha una extranyíssima bona imatge d’aquest partit, que du anys y panys fent de la Comunitat Basca el seu ” cortijo ” Salutacions !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.