Dia 16 de gener: La llei mullada

Quan el 1920, el Senat dels Estats Units aprova la Llei Seca, es multiplica la venda d’alcohol. “La prohibición es la mejor publicitat”, afirma Galeano. A mi m’agradaria quantificar el nombre exacte de gent que anirà disfressada de Guàrdia Civil després que l’Estat, en un afany de demostrar la seua democràcia, haja prohibit que el poble es disfresse de verdura.

(Galeano, però, va més enllà i n’apunta les conseqüències: la prohibició de la venda d’alcohol promogué una xarxa de venda clandestina, amb Al Capone al front, que van matar molta gent i van guanyar molts diners. Tretze anys després, el 1933, segueix l’uruguaià: “el general Smedley Butler, que había dirigido a los marines de los Estados Unidos a lo largo de dieciséis condecoraciones, confesó que los éxitos de Al Capone en Chicago habían inspirado a sus muchachos en tres continentes”. Així que, poca broma amb les prohibicions i les conseqüències que se’n deriven. Una cosa semblant al qui sembra la misèria, recull la ràbia. I etcètera.) 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Els fills del dia a dia per Àngel Cano Mateu | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent