El bloc d'Andreu Mas

El clos de la Torre

14 de març de 2012
2 comentaris

Qui empeny el carro?

En política hi ha un mal vici força estès: quan es governa es governa i no es té en compte l’oposició –excepte si l’aritmètica ho demana–, i quan s’està a l’oposició s’aplica la vella màxima que l’enemic no es mereix ni un got d’aigua. Aquestes dues postures poden arribar a límits absurds i només perjudiquen, a la fi, els ciutadans.

A Badalona, aquesta és una pràctica habitual, i és el que ha impedit que la ciutat avancés al ritme que necessitava, perquè la visió política ha estat tàctica, a curt termini, i no estratègica, de llarg recorregut.

Ara que governa el PP, l’oposició, amb l’excepció de CiU, fa una política de terra cremada: deixen que els conservadors es cremin perquè pensen que, si el PP ho fa molt malament, ells, que són els únics que es consideren legitimats per governar, tornaran al poder.

Pel PSC i ICV és normal que CiU col·labori amb els conservadors, tot són cares d’un mateix dau –diuen–, i respon a la lògica catalana. És el vell esquema marxista de la confrontació ideològica. Són, en el fons, estratègies polítiques del segle passat que no són les que necessita el país i la Badalona del segle XXI.

El compromís polític hauria de ser un altre. El carro l’hem d’empènyer tots junts –i més amb la crisi– i trobar espais d’entesa entre govern i oposició. No pot ser que una posició de radicalitat per part del govern i també de l’oposició d’esquerres estigui a punt de posar fi a la televisió i la ràdio locals, per posar un exemple. No es pot empènyer CiU a salvar els mobles, en aquest cas i en el dels pressupostos, per així poder-los desgastar. El plantejament és gairebé infantil.

El PP ha demostrat que té moltes mancances per governar. No té un bon equip, ni experiència en fer funcionar la maquinària, ni destresa. L’oposició ha governat. Si la ciutat no se’n surt, la responsabilitat –sento dir-los-ho– serà col·lectiva. Criticar qui governa és molt fàcil, contribuir a la governabilitat, no tant.

No cal demanar a l’oposició que ajudi el govern (si és govern, que governi), però sí demanar-li una implicació a l’hora de fer que Badalona rutlli i fermar el PP perquè no faci segons què. I això s’aconsegueix pactant amb qui t’ha pres la cadira.

 1. No acierta ni una, señor Mas, con todos los respetos. Porque esas críticas eran válidas cuando estabamos en el govern, per a no molestar, vaya. Ara la cosa es mes greu8, ha entrado el PP con el voto de toda clase de badalonins, de derchas y de izquierdas. Y usted sabe muy bien por qué.
  La única salida es la RENOVACIÓN DE LOS PARTIDOS: PSCs, CiUs, ICV-EUiAs, si todavía queda alguien y casi TODOS los de GRUP MUNICIPAL.
   Y a partir de ahí MOCIÓN DE CENSURA.
  Pero se trata d seguir en el cargo y conservar enchufes: ya no hay revistas Alhoras, diaris el Punts y asambleas de partidos que dinamicen.
  Han llegado porque era necesario. Y mientras lo sean seguirán. Y ahora todavía lo son. Y lo seguirán siendo con sus paños calientes.
  ¿ Qué hacer ? que decía Lenin 
 2. Pués sí -a mi modo de ver- el Sr. Mas acierta de pleno en su exposición respecto de una realidad incuestionable…”Obtengamos nuestras pretensiones a través del desgaste de los demás”. ¿Esfuerzo? el mínimo…

  Se dice que tenemos a los políticos que merecemos y estoy de acuerdo…son reflejo exacto de una sociedad que -a su vez- “tampoco” se hace demasidas peguntas, a la hora de exigir rigor a quienes han/hemos puesto donde están; sean gobernantes u opositores…

  Los ciudadanos “deberíamos” saber y quere exigir gobierno y responsabilidad: A los gobernantes por su capacidad para hacer lo que prometieron. Y a quienes -por las urnas o cumplimiento de las normas establecidas- resulten en la oposicion; responsabilidad para saber que su misión,además de “oponerse” es la de nó dejar de construir, para la Ciudad a la que tambien prometieron servir…

  Me muestro -repito- de acuerdo con el escrito que el Sr. mas nos ofrece,por su incuestionable y constante,por desgracia para todos, realidad…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!