El bloc d'Andreu Mas

El clos de la Torre

14 d'agost de 2009
0 comentaris

Mor el regidor de Cultura Jaume Vives

Un parell de SMS em van avisar ahir de la mort del regidor de Cultura, Jaume Vives. En Jaume feia anys que lluitava contra una malaltia d’aquelles que eufemísticament anomenem lletja, que s’havia reproduït quan semblava que estava vençuda. La malaltia va fer que la seva activitat política fos intermitent i que no pogués dedicar-se tant com ell hauria volgut a una tasca que l’apassionava: la política. Amb en Jaume havíem tingut serioses divergències públiques, que vam ventilar en un agradable dinar farà cosa d’un any, conscients que cadascú fa el seu paper en aquest auca que composem els auditats i els que auditem la cosa pública. En aquell dinar, juntament amb Mateu Chalmeta i Dani Gelabert, en Jaume em va explicar amb el bon humor i la passió que el caracteritzava la voluntat de fer que Badalona, Capital de la Cultura Catalana 2010, ajudés la ciutat a recuperar el vol pel que fa a la cultura. Aquest era un projecte que li feia especial il·lusió i que, malauradament, no podrà veure complert. Li devem, doncs, que la Capital sigui un èxit.

Sempre és difícil haver d’escriure un obituari d’algú que has conegut d’aprop, amb qui t’has discutit, amb qui t’has donat la mà, amb qui has fet les paus, amb qui has rigut de la política i de la feina dels polítics. Jaume Vives era, abans que res, una persona d’un tarannà i d’una qualitat humana excepcionals. Potser el més colpidor de tot ha estat veure’l lluitar sense defallir contra una malaltia que posa data de caducitat a la pròpia vida. Es va resistir fins a la fi. Bo i malalt, continuava la seva tasca blocaire -el darrer apunt és de 29 de juliol-, on defensava la cultura o el soterrament de l’autopista, o qualsevol de les causes que el badalonisme ha defensat reiteradament. Va ser el primer regidor d’Esquerra a l’Ajuntament després de 64 anys d’absència i dels fracassats intents d’arribar a la casa de la vila dels candidats que el van precedir: l’Urbà, en Josep, en Francesc i algun altre que no recordo. No només va arribar a l’Ajuntament sinó que Esquerra ha estat present en dos governs tripartits de signes diferents. En Jaume ha estat un lluitador, un lluitador per la vida. Descansi en pau.

Podeu llegir un perfil que vaig escriure sobre ell i que va il·lustrar l’Avi en motiu de les darreres eleccions municipals, es titulava: El primer supervivent.

Informació de la seva mort a la xarxa:

El Punt. Badalona enceta la festa major de dol per la mort del regidor Jaume Vives.
Vilaweb. Mor Jaume Vives, regidor de Cultura de Badalona.
Bloc d’en Ferran Falcó. Jaume Vives.
Badalona de punta a punta. El tinent d’alcalde, Jaume Vives i Sobrino, ha mort avui a Badalona.
ERC. Mor el regidor d’Esquerra a Badalona Jaume Vives.
Ajuntament de Badalona. Notícia i biografia del regidor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!