El bloc d'Andreu Mas

El clos de la Torre

4 de novembre de 2011
1 comentari

La Catalunya masoquista calla mentre ens roben les gallines

Avui he iniciat a El Punt Avui una sèrie de quinze articles amb els Motius per desenganxar-se d’Espanya. Aquí teniu el primer escrit:

Fa pocs dies per fi un conseller de la Generalitat, en aquest cas el d’Economia, Andreu Mas-Colell, reconeixia que el dèficit fiscal interregional estructural de Catalunya és de 16.434 milions d’euros, una xifra que equival a un 8,4% del producte interior brut, el PIB.

D’aquesta manera Mas-Colell donava la raó als qui, com el Cercle Català de Negocis, fa anys que defensen des de la societat civil que l’espoliació fiscal és de 22.000 milions d’euros. Hem de tenir en compte que la xifra balla cada any, però el que és realment important és que el conseller reconeix un gens menyspreable terra de 16.434 milions, a partir del qual la nostra penúria econòmica no pot fer altra cosa que créixer.

Ni l’Estatut, ni els raonables intents polítics d’arribar a un acord amb Madrid des de l’època de Convergència fins a la del tripartit no han servit de res.

L’Estat no vol entendre de regles d’anivellament i per això, gràcies a la generositat que se’ns imposa des de l’Estat central, passem de ser la tercera comunitat en capacitat econòmica a ser l’onzena. Gràcies als nostres impostos, Extremadura, que és la penúltima comunitat autònoma de la llista abans que es reparteixin les misses, acaba sent la primera. Allà hi viuen poc més d’un milió de persones, aquí més de set…

Què fan ells amb els nostres diners? Aeroports com el de Ciudad Real –tancat per falta de vols i passatgers– i línies d’alta velocitat que tenen nou passatgers/dia. O coses útils per reforçar la capitalitat: Madrid ha pogut fer, entre 1985 i 2005, 600 quilòmetres d’autovia i Barcelona només 20, segons el Cercle d’Estudis Sobiranistes.

La finalitat de l’espoliació és clara. Però i nosaltres, què podríem haver fet? Doblar el pressupost de la Generalitat. Segons el CCN, amb tres dies del que ens foten hauríem pagat el sincrotró Alba (200 milions) i amb un dia podríem fer quinze centres educatius. Què hi fem aquí? 

  1. A la gent no li importa gens d’això, solament té por a l’atur, a la crisi, a la falta de crèdit,
    En els treballs solament es tem la trucada indicant que et vas a la puta calle..
    A pagar la hipoteca, a anar al CAP i veure que no t’atenen, etc etc, ningú amb qui parlo ni amics ni família parlen d’Independència, solament de CRISIS.
    Per això veurem que el 20N entre el PP i el PSOE traguessin una majoria aclaparant, uns perquè creuen que el PP tragués al país de la crisi i els altres del PSOE perquè encara confien en aquests inútils.

    Ah…i per finalitzar, creeu que Alemanya i França van a tolerar la independència de Catalunya sabent que això significaria  l’enfonsament  de tota l’economia espanyola, amb fugida de capitals, fallides massives etc etc. i enfonsament de l’Euro, mirar el que passa amb Grècia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!