El bloc d'Andreu Mas

El clos de la Torre

9 de maig de 2012
2 comentaris

El sud també existeix

Pam. Coça i expedient tancat. El govern de Badalona ha comunicat per la via dels fets consumats –bé, quasi, perquè li ho han impedit– que pretén desmantellar el Consorci Badalona Sud. Per més que he cercat a l’hemeroteca no he trobat la justificació política d’aquesta voluntat manifestada ara per l’alcalde.

Hi ha dades objectives que avalen que el Consorci ha fet molta feina pel que fa a la integració dels col·lectius en risc d’exclusió social a la zona sud de Badalona (Sant Roc, el Remei, Artigues…). Una mostra n’és el programa Futbol al carrer, que ha permès recuperar per a la societat 42 joves menors de 16 anys que havien abandonat els estudis i que, gràcies a aquest programa, es formen com a tècnics esportius.

Potser el govern conservador de la ciutat ho troba un xic hippy, o poc útil. Ara bé, si tenim en compte les xifres d’atur juvenil del conjunt de l’Estat, estarem d’acord que d’alguna manera hem d’oferir sortides als joves. El primer camí és treure’ls de la marginalitat –si és que hi són– o evitar que hi caiguin. Un cop fet això, hem de despertar les rutines que fan que la seva vida tingui sentit i després haurem d’encreuar els dits per esperar que la roda del treball es torni a posar en marxa.

Que potser els polítics que governen preferirien que aquests nois estiguessin vegetant pel carrer, cosa que els portaria a convertir-se en un problema social a curt termini?

Aquest és només un exemple que representa el més important que fa el Consorci: tornar una mica de dignitat als ciutadans que poden perdre-la o bé que ja l’han perduda, perquè la societat, amb tota la seva crueltat, els hi ha pres. Fer això no té preu o, dit d’altra manera, en té un que val la pena pagar.

El PP, a més a més, incompleix l’acord amb CiU que va permetre l’aprovació del pressupost municipal. En aquell pacte es va comprometre a augmentar la dotació pressupostària del Consorci. El vici espanyol de trencar la paraula donada ha contagiat el PP de Badalona?

  1. A la ciutat de Tarragona, al darrer ple municipal, va ser votada i acceptada per unaminitat la congelació de noves llicències municipals per l’apertura de nous centres de culte.

    Tothom sap, o tindrie de saber-ho, que un lloc de culte és quelcom més que un lloc per anar a pregar i donar lloançes al Creador. És un lloc de cohesió social, on l’ajut mutu pasa a ser un fet real. És un lloc que pot servir per la integració de nou-vinguts. I un lloc per mantenir, recuperar o aconseguir la sanitat/salvació social i individual en tots els seus vertents.

    Això potser els “escollits” ho desconeixen, i prefereixen més quedar bé davant els que tallen el bacallà des de sempre, abans que afavorir els ciutadans (fet encara més greu, si es té en compte que l’apertura de centres de culte a-catòlics romans no representa cap despessa al pressupost municipal). Jo he fet una pregunta a algunes de les organitzacions polítiques que van votar aquest lliberticidi, però no m’han contestat…

    A Tarragona, com a Salt, Torroella de Montgri i a molts altres llocs (Badalona?) els polítics creuen més en les polítiques represives que no pas en les preventives. Serà que no hi poden fotre mà als llocs de culte no-catòlics romans!

    Atentament

  2. iirler.biz en güzel şiirlerin adresi birbirinden güzel <a href=”http://www.siirler.biz/” title=”Şiirler”>Şiirler</a>, <a href=”http://www.siirler.biz/siirler/ask-siirleri/” title=”Aşk Şiirleri”>Aşk Şiirleri</a>, <a href=”http://www.siirler.biz/siirler/ask-sozleri/” title=”Aşk Sözleri”>Aşk Şözleri</a> vs. içerikten faydalanabilir. Yakınlarınızın doğum gününü <a href=”http://www.siirler.biz/siirler/dogum-gunu-mesajlari/” title=”Doğum Günü Mesajları”>Doğum Günü Mesajları</a> bölümden kutlayabilirsiniz.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!