El bloc d'Andreu Mas

El clos de la Torre

3 de novembre de 2006
8 comentaris

Primera enganxada amb Ciutadans a la UAB

Encara sense temps a aprofundir en l’anàlisi de les dades electorals a Badalona, m’arriben notícies que aquest dijous hi ha hagut una enganxada en una aula de la Universitat Autonòma entre un grup d’alumnes nacionalistes i un altre que portava una samarreta del Partit de la Ciutadania. Pel que sembla, segons explica una font directa, els alumnes han intentat estripar la samarreta de l’alumne de Polítiques en considerar una provocació que portés la samarreta del partit a classe. Els agressors podrien ser expedientats.

Amb un grup d’amics badalonins hem tingut la possibilitat de discutir aquesta nit si l’alumne que duia la prenda en qüestió anava amb l’ànim de provocar o no els seus companys. Hem coincidit que és lamentable que hi hagi hagut una agressió física del tot injustificable, però no hi ha hagut unanimitat sobre si tot plegat es tractava d’una provocació. Anava el noi a liar-la? Han caigut a la trampa els agressors? Què potser no té dret qualsevol persona a dur la samarreta que vulgui mentre no sigui ofensiva (i la d’un partit polític clarament no ho és)?  Són preguntes obertes a les quals tothom hi pot trobar la resposta que vulgui, el cas és que malament anem si comencem a caure en agressions per justificar posicionaments polítics contraris als d’un partit que agradi o no ha estat escollit pels ciutadans lliurement. Així només alimentarem els que viuen d’afirmar que a Catalunya existeix un conflicte político-lingüístic. Més bales per a la brunete mediàtica.

  1. I tant que volen provocar! I el que desitgen és que els trenquem la cara per a crear martirs per la causa!

    Així que prou de fer el ruc. A aquesta gent ni cas, caure a les seves provocacions és donar-los munició. La ignorància o com a molt la condescendència irònica és la millor actitud envers aquestes situacions.

  2. Amb els Ciutadanos de Cataluña, com més catalanofòbia escampara la brunete a la resta de L’Estat i com més catalanofòbia més moviment independentista.

  3. La gent que es considera demòcrata i d’esquerres però quan no pensen com ells insulten, estripen samarretes i agradeixen demostren que en realitat són uns feixistes. Dit això, voldria deixar clar que no tinc cap simpatia per la gent de C’s però tenen tot el dret a expressar-se i en cap cas hem de caure en el joc de la seva provocació.

    Salut.

  4. Aquí hi ha un conflicte lingüístic, i és l’ocupació d’aquesta terra per part d’una llengua forastera, de la mà de criminals com Franco, Primo de Rivera, Felipe V o Felipe González.

    I tant que hi un conflicte !!  El que ELLS han creat i alimentat.

    Així que no passa res si els estripem la samarreta.  No és res en comparació a LES SEVES provocacions.

  5. Companys, aquests tios viuen de la provocació. Cada cop que tinguin una agressió provocada per la seva xuleria i l’exaltació dels altres, tindran el seu forat als mitjans de la dreta i de certa "esquerra" espanyolista. Si tenim sort, els aconseguirem desenmascarar abans que creixin més. Si no, seran una amenaça permanent amb el seu xantatge.
    Recuperem els antics lemes: "Ara més que mai, un sol poble".

  6. Dir que la samarreta de un partit polític no és ofensiva mai és fals. I ho dic amb rotunditat.
    A certa gent li ofen que es portin samarretes de reivindicació catalanes, vasques o gallegues; no necessàriament independentistes. Arriban a l’insult o a les mans. I els hi refot si són de un partit o no.
    A mi m’ofenen profundament samarretes que facin apologia franquista o nazi i em refot si són del PP, Fuerza Nueva o partidaris del Le Pen francès.
    Els Cs basen els seus plantejaments en la idea que el català institucional, i el que no, és una imposició als territoris de parla catalana i que l’única llengua amb dret per ser-hi és el castellà. Com la realitat no acaba de lligar amb la seva idea de "España una" han decidit deixar ben clar que l’existència dels altres limita la seva llibertat. Per mi això s’apropa a més terriblement a l’apologia del franquisme…
    No sé que dir-te, per mi això és força provocatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!